İstanbul'da kırmızı et fiyatlarının yükselmesiyle beyaz ete olan talep artıyor. Ancak, tavuk fiyatlarında da artış var. Özellikle tavuk kanadı kilosunun 200 lirayı aşmasıyla birlikte tedarik sıkıntısı yaşanıyor. Kasaplar, siparişlerin yetişmediğini ifade ederken, tüketiciler ise yüksek fiyatlar nedeniyle alım güçlerinin düştüğünü belirtiyor.

İstanbul'da kırmızı etin kilo fiyatlarının yükselmesiyle birlikte beyaz ete olan talebin arttığı gözlemleniyor. İstanbul Kasaplar Odası üyesi Veysel Günal, Ramazan Bayramı süresince ve sonrasında tavuk talebindeki artışı ve tedarik sıkıntılarını vurguladı. Günal'a göre, paketleme ve parçalama süreçlerinde yaşanan aksaklıklar ve bayram tatili nedeniyle siparişler yetiştirilemedi. Bu durum, tüketicilerin taleplerinin karşılanamamasına ve kırmızı et fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Günal'a göre, kırmızı et fiyatlarındaki artış, tüketicilerin beyaz ete yönelmesine sebep oldu. Ancak tavuk eti fiyatlarında da artış devam ediyor. Özellikle tavuk kanadının kilo fiyatı 200 lirayı bulurken, mangal sezonu nedeniyle vatandaşlar tavuk bulmakta zorlanıyorlar.

Tavuk fiyatlarındaki artışın yaz aylarında daha da belirginleşeceği uyarısında bulunan Günal'a göre, tavuk eti bulunabilirliği konusunda zorluklar yaşanabilir.

Kasaplar, bayram öncesi ve sonrasında tavuk siparişlerinin tam olarak karşılanamadığını belirtiyorlar. Kasap Recep Özçelik, firmaların siparişleri eksik göndererek ürünlerin tükenmesine ve ardından zam gelmesine neden olduğunu ifade ediyor.

Tüketiciler ise yüksek fiyatlar nedeniyle alım güçlerinin düştüğünü dile getiriyorlar. Özellikle kırmızı et yerine tavuk eti tercih etmelerine rağmen tavuk fiyatlarının da artmasıyla zor durumda kaldıklarını belirtiyorlar.

Bu durum, İstanbul'daki kasap ve marketlerde tavuk eti bulmanın giderek zorlaştığını gösteriyor. Vatandaşlar, tavuk kanat yerine alternatif ürünleri tercih etmek zorunda kalırken, et fiyatlarının daha da yükseleceği endişesi taşıyorlar.

Enflasyon Verisi Sonrası Mehmet Şimşek'ten İlk Yorum Enflasyon Verisi Sonrası Mehmet Şimşek'ten İlk Yorum

Günal'a göre, tavuk parçalama yetkisinin kasaplara verilmesi gerektiğini savunarak, bu sayede fiyatların daha kontrol edilebilir olacağını ifade ediyor. Şu anda tavuk ürünlerinin kutu paketleme şeklinde satılmasının fiyatları yükselttiğini belirtiyor. Vatandaşlar ise mevcut durumda fiyatların daha da artabileceği endişesiyle tedirgin.

Kaynak: Haber Merkezi