Devrim KARTAL

İstanbul'da bir öğretmenin öğrencisi tarafından vurularak öldürülmesi sonrasında Türk Eğitim-Sen Mersin Şubesi, eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti ve saldırıları protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu.

Mersinli Milli Atlet Dünya İkinciliğiyle Gururlandırdı Mersinli Milli Atlet Dünya İkinciliğiyle Gururlandırdı

Geçtiğimiz gün, İstanbul'daki öğretmenin öldürülmesi olayına ilişkin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), resmi sosyal medya hesaplarından "eğitim emekçisini değersizleştiren, itibarsızlaştıran, açık hedef haline getiren yaklaşım ve uygulamalara karşı 10 Mayıs Cuma günü İŞ BIRAKIYORUZ!" şeklinde bir çağrı yapılmıştı.

G N D6555 Xc A Ab Co I

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), ayrıca "EĞİTİMDE YAŞANAN ŞİDDET OLAYLARINI PROTESTO EDİYORUZ!" ifadeleriyle Türkiye geneli tüm illerde yapılacak olan bir takım toplanmalar ve açıklamalar düzenleyeceğini de bildirdi. 

"İş Bırakıyoruz" çağsı üzerine Türk Eğitim-Sen Mersin Şubesi'de harekete geçerek 10 Mayıs Cuma günü şiddet gören öğretmenlere yönelik bir basın açıklaması düzenleyeceğinin bilgisini paylaştı. 

Türk Eğitim-Sen Mersin Şubesi'nin yaptığı açıklamada, "Eğitim çalışanlarına yapılan saldırı ve şiddete dikkat çekmek adına, 10 Mayıs 2024 Cuma günü tüm üyelerimizle iş bırakarak saat 11.00'de Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapacağımız basın açıklamasına sizleri de bekliyoruz." denildi.

Kaynak: Devrim Kartal