Mersin Kadın Platformu, saha araştırması sırasında görüştüğü bir kişinin takip altında olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nükhet Sirman'a destek çağrısında bulundu. "Feminist yol arkadaşımız, barış imzacısı akademisyen hocamız Nükhet Sirman, saha araştırmasındaki bir görüşmesi bahane gösterilerek hukuksuzca gözaltında tutuluyor." diyen platform, sosyal medya üzerinden yayınladığı gönderi ile süreci yakından takip ettiklerini belirtmişti. 

Bugün yayınladığu duyuru ile eylem çağrısı yapan platform üyeleri "Saha araştırmasındaki bir görüşmesi bahane gösterilerek hukuksuzca gözaltında tutulan feminist yol arkadaşımız, barış imzacısı akademisyen hocamız Nükhet Sirman için Mersin Adliyesi önündeyiz!" diyerek adliye önüne çağrıda bulundu. Nükhet Sirman'ın gece ifadesinin tamamlanmasının ardından bugün öğle saatlerinde Mersin Adliyesi'ne getirilmesi bekleniyor. 

"Keyfi uygulamalarınız ve hukuksuz gözaltınız karşısında Nükhet Hoca’nın yanındayız! #NükhetSirmanSerbestBırakılsın" diyerek akademisyen Sirman'ın derhal serbest bırakılması çağrısını yineleyen kadın platformu, herkesi 12.30'da adliye önünde toplanmaya davet etti. 

Whatsapp Görsel 2024 03 26 Saat 09.50.16 B9C757D9

Hollanda, Finale Saatler Kala Eurovision'dan Diskalifiye Edildi Hollanda, Finale Saatler Kala Eurovision'dan Diskalifiye Edildi

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümü akademisyeni Prof. Dr. Nükhet Sirman, yaptığı bir araştırma gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Barış akademisyeni Nükhet Sirman'ın, yürüttüğü saha araştırması kapsamında yaptığı bir görüşmeyle ilgili gözaltına alınıp, gözaltı sürecinde de keyfi uygulamalara maruz bırakıldığı iddia edildi. 

Kaynak: İmece Gazetesi