Tuğçe Dokumacı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, görsel sanatlar, müzik ve spor alanlarında özel gereksinimli öğrencilere yönelik bir yetenek taraması başlattığını açıkladı. Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirilen bu tarama, Mersin'deki tüm özel gereksinimli çocukları kapsıyor.

Programın amacı, özel gereksinimli çocukların sosyal yaşamda daha iyi kaynaşmalarını sağlamak için alanlarına ve yeteneklerine göre destek eğitimler sunmak. Uluslararası tarama ölçeklerini kullanan alanında uzman öğretmenler, görsel sanatlar ve müzik alanlarında öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için çalışmalar yürüttü.

G H Vy0 F3 W I A A5M2

19 Mayıs: Milli Mücadelenin Başladığı Gün 19 Mayıs: Milli Mücadelenin Başladığı Gün

Tarama sonuçlarına göre, görsel sanatlar alanında 92 öğrenci taranmış ve 40'ının özel yeteneklere sahip olduğu; müzik alanında ise 98 öğrenci taranmış ve 32'sinin yetenekli olduğu tespit edilmiştir. Veliler, çocuklarının yeteneklerinin keşfedilmesi konusunda duydukları gurur ve memnuniyeti ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu uygulama, özel gereksinimli öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesi, özgüvenlerinin artırılması, sosyal yaşama daha iyi entegre olmaları ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu önemli çalışmada emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

Kaynak: İmece Gazetesi