Tuğçe Dokumacı

Vali Pehlivan, katılmış olduğu Mersin Ekonomisi İstişare Toplantısı'nda gelecek dönemde yapılacaklar hakkında konuşmalarına yer verdi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar'ın da katılım gösterdiği toplantı, Mersin Ekonomi Platformu'nun öncülüğünde ve çeşitli oda, borsa, birlik ve dernek temsilcilerinin katılımıyla düzenlendi.

Vali Pehlivan toplantıda, 2015 yılından bu yana her yıl ihracatını artırarak 178 ülke ve gümrük bölgesine yaklaşık 9,7 milyar dolar değerinde ihracat yapan ve Türkiye'nin en yüksek ihracat hacmine sahip yedinci şehri olma özelliğini koruyan Mersin'in ticaret ve ihracatını daha da geliştirebilmek için belirlenen gündem maddeleri üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Vali Pehlivan ile Ticaret Bakan Yardımcısı Ağar, toplantının sonunda yaptıkları ortak açıklamada; Mersin'in Akdeniz bölgesindeki üretim, sanayi, tarım ve lojistik açısından önemli bir merkez ve ihracat üssü olduğunu vurgulayarak, şehrin ekonomik gücünü daha ileri taşıyacak olan ‘Mersin Ekonomi Çalıştayı’na dair umutlarını dile getirerek, çalıştayın bölge için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ettiler.

Borsa Yükseliyor: En Çok Kazandıran Hisseler Borsa Yükseliyor: En Çok Kazandıran Hisseler

Akdeniz İhracatçı Birlikleri toplantı salonunda düzenlenen bu önemli toplantıya, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş, İhracat Genel Müdür Yardımcıları Önder Duman ve V. Tayfun Kılıç, İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli, Ticaret İl Müdür V. Ferhat Sümer, Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Osman Göllüce, Mersin Serbest Bölge Müdürü Kutluhan Büyükyılmaz, Bölge Liman Başkan V. Aytekin Sarıca ve Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Servet Özkaya'nın yanı sıra birçok borsa, oda ve birlik temsilcisi de katılım sağladı.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı