TOKİ'den Açıklama: "Samandağ’daki Konutların Yanlışları Düzeltildi" TOKİ'den Açıklama: "Samandağ’daki Konutların Yanlışları Düzeltildi"

Ahmet Sütcü

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü yerel yönetimlerini belirlemek üzere sandık başına gidecek. Bu kritik seçimde, seçmenler dört farklı oy kullanacak ve her biri farklı renkte olacak dört oy pusulasıyla karşılaşacaklar. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamaya göre, büyükşehirlerde ve diğer illerde kullanılacak oy pusulalarının renkleri ve kullanım amacı şöyle belirlendi:

  • Büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılacak oy pusulası beyaz,
  • Büyükşehir olmayan illerde belediye başkanlığı için turuncu,
  • İlçe belediyesi için mavi,
  • Belediye meclis üyeliği için ise sarı renkte olacak.

81 il ve 973 ilçede, yaklaşık 60 milyon seçmenin katılımıyla gerçekleşecek olan seçimlerde, seçmenler aynı zamanda 390 belde başkanı ve 50 bin 336 muhtar için de oy kullanacaklar. Oy pusulaları, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı taşıyacak ve seçmenler tercihlerini "Evet" veya "Tercih" mühürleriyle belirtecekler. Tüm pusulalar tek bir zarfa konularak, şeffaf sandıklara atılacak.

31 Mart Yerel Secimi Icin 5 Adimda Oy Kullanma Rehberi

Seçimlerin güvenliği ve şeffaflığı adına, YSK'nın belirlediği kurallar çerçevesinde, oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra sayım ve döküm işlemleri yapılacak. Büyükşehirlerde ve diğer illerde sırasıyla farklı makamlar için yapılan seçimlerin sonuçları, seçim güvenliğini sağlamak amacıyla sandık sonuç tutanaklarıyla YSK'ya iletilecek.

Tüm vatandaşların, bu demokratik süreçte oy kullanarak yerel yönetimlerin şekillenmesinde aktif rol almaları bekleniyor. Seçim günü, oy kullanma saatlerine ve kurallarına uyulması, seçimin sağlıklı bir şekilde tamamlanması açısından büyük önem taşıyor.

728Xauto

Kaynak: Ahmet Sütcü