Elektrikli Araç Satın Almak Mantıklı Mı? Elektrikli Araç Satın Almak Mantıklı Mı?

‘Şeytan Kuyruklu Yıldızı’ olarak da bilinen, Everest Dağı büyüklüğündeki bir kuyruklu yıldızın önce kuzey yarım küreden, ardından güney yarım küreden çıplak gözle görülebileceği açıklandı. Yıldız, her 70 yılda bir dünyadan görülebiliyor.

The New York Post gazetesinin aktardığına göre, ‘12P/Pons-Brooks’ isimli kuyruklu yıldız, halihazırda Güneş Sistemi’nin içinde hareket ediyor ve teleskop ya da dürbünle görülebiliyor. Space.com’daki bilgilere göre, kuyruklu yıldız, mart ayının sonuna kadar kuzey yarım kürede gün batımı sırasında çıplak gözle görülebilecek. 

Kuyruklu yıldız, gelecek ay gerçekleşecek tam Güneş tutulması sırasında da geçişini sürdürecek ve 21 Nisan’a kadar kuzey yarım küreden görülebilecek. Yıldız, mayıs ayında kuzey yarımkürenin görüş alanından tamamen ayrılmadan önce Güneş’e en yakın mesafeye de ulaşmış olacak. 

‘Şeytan Kuyruklu Yıldızı’ daha sonra güney yarım küreden de görülebilecek. Ardından Dünya’nın görüş alanından tamamen çıkacak olan kuyruklu yıldız, bir daha 2095 yılında Dünya’dan çıplak gözle izlenebilecek. 

ABD’nin Maryland Astronomi Gözlemevi Direktörü Elizabeth Warner, The Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada, “Kuyruklu yıldız, biraz daha parlak bir hal alacak” bilgisini paylaştı. Kuyruklu yıldız, beklenmedik bir şekilde parlaması üzerine bazı yayın organları tarafından ‘bir şeytanın boynuzlarına’ benzetilmişti. Kuyruklu yıldız, bu sebeple ABD basınında ‘Şeytan Kuyruklu Yıldızı’ olarak da biliniyor. Bu parlamaların sebebi henüz bilinmezken, bazı uzmanlar kuyruklu yıldız üzerinde bazı aktif buz volkanlarının olabileceğini, bunun da anlık parlamalara yol açıyor olabileceğini ifade ediyor. 

Kaynak: Haber Merkezi