Seren SABUNCU

Mersin'de yerel seçim atmosferi, sonuçların açıklanmasının ardından da heyecanla devam ediyor. Seçimlerin gerçekleştiği günler boyunca adaylar, halkın teveccühünü kazanmak için yoğun bir çaba sarf etti. Sandıkların kapanmasıyla birlikte, şimdi ise gözler mazbata törenlerine çevrildi.

MERSİN'İN SİYASİ VE İDARİ GELECEĞİ ŞEKİLLENECEK

Kentte, adaylar ve destekçileri mazbatalarını alacakları günü sabırsızlıkla bekliyor. Seçim sürecinde yapılan çalışmaların karşılığını almak için heyecan dorukta. Mersin’de kazanan adaylar, belediyelerin yönetimini devralacakları anın heyecanını yaşarken, seçimleri kaybedenler ise demokratik sürece saygı duyduklarını belirtiyorlar.

Seçim atmosferinin hala sürdüğü Mersin'de, halk da yeni döneme dair beklentilerini dile getiriyor. Kentin çeşitli bölgelerinden gelen vatandaşlar, yeni dönemde belediyelerden bekledikleri hizmetleri ve çözülmesi gereken sorunları dile getirmeye devam ediyor. Seçim sonuçlarının ardından Mersin'in siyasi ve idari geleceği şekillenecek. Kazanan adayların vaat ettikleri projeleri hayata geçirmesi ve kentin gelişimine katkı sağlaması bekleniyor.

İTİRAZLAR

Türkiye genelinde oy sayım işlemlerinin tamamlanmasıyla itiraz süreci de başladı. Seçim sonuçlarına yapılacak itirazlar ise 13 günlük bir takvimde sonuçlanmış olacak. Buna göre sandık kurulu kararlarına itirazlar dün sonlandı. İlçe seçim kurulları, başvuruları 2 gün içinde yani 4 Nisan Perşembe günü saat 17.00'ye kadar karara bağlayacak. Buradan gelen itirazların reddine karar verildiğine ise iptal için İl Seçim Kurulları'na itiraz süreçleri düzenlenecek. Buradaki itiraz süresi ise 5 Nisan günü saat 17.00'de sona erecek. İl seçim kurullarının da karar vermek için önünde 2 günü var. Kurullar, 7 Nisan Pazar gününe kadar başvuruları karar bağlayacak.

İtirazlar il seçim kurullarında kabul bulmazsa, başvurucuların son adresi YSK olacak. YSK sürecinde siyasi partiler 3 gün içerisinde YSK'ya başvuracak ve 10 Nisan'da itiraz süreci bitecek. YSK'nın da bu itirazları karara bağlamak için 3 günlük süresi olacak. Kesin sonuçlar, tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra, 13 Nisan tarihinde YSK tarafından duyurulacak.

Öte yandan, itiraz başvuruları son tarihe kadar giderse YSK bayramda mesai yapmış olacak.

Mersin'in Gururları Paris Yolcusu Mersin'in Gururları Paris Yolcusu

Adaylar Mazbatalarini Bekli̇yor (1) Adaylar Mazbatalarini Bekli̇yor (2) Ahmet Serkan Tuncer-2 Hoşyar Sariyildiz Bi̇rli̇kte Başaracağiz

Kaynak: İMECE GAZETESİ