Silahlı suç örgütüne yönelik davada aldığı hapis cezası dolayısıyla cezaevindeki Adnan Oktar'ın Erzurum'da ciddi yapılanma içerisinde olduğu iddia edildi.

Adnan Oktar operasyonunu yapan dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer, Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki Oktar'ın yönettiği örgütün, çok ciddi bir yapılanması olduğunu ileri sürdü. Hem Erzurum Barosu'nun hem de vatandaşların uyanık olmalarını istedi.

Bu iddia üzerine Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, yazılı bir açıklama yaparak Furkan Sezer'in belge ve bilgileri soruşturma makamı ile paylaşması gerektiğini dile getirdi.

'KİMSEYİ ZAN ALTINDA BIRAKAMAZSINIZ'

Göğebakan, şunları söyledi: "Sezer’in de bildiği gibi barolar soruşturma makamı değildir. Üslubu doğru olmasa da uyarıları için teşekkür ediyorum. Bildiklerini ve elinde belge varsa bunları soruşturma makamı ile paylaşması gerekiyor. Bunu yapmadığı takdirde suç işler. Zaten elinde bilgi ve belge olmadan yaptığı açıklama ile görevini yapan avukatları zan altında bırakamaz. Erzurum Barosu her zaman olduğu gibi bugün de ve bugünden sonra da görev ve yetki sorumluluğunu her zaman yerine getirmiştir, getirecektir. ’Kara bulutları dolaşıyor’ diyerek kimseyi zan atında bırakmazsınız."

8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar'la ilgili Furkan Sezer, 17 Şubat'ta yer aldığı Sözcü TV'de şunları söylemişti: "Örgütün şehirde çok ciddi bir yapılanması var. Buradan hem Erzurum Barosu'na hem Erzurumlu vatandaşlarımıza uyanık olmalarını söylüyorum. Pandemi gibi koronavirüs gibi bir virüs şu anda Erzurum'da. Umarım çok büyük hasar vermez.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız

İnsanlarımızın gözü açık olursa iyi olur. Orada çok ciddi bir hareket alanına sahipler. Evleri tutulu. Ben söylüyorum; Adnan Oktar silahlı suç örgütünün Erzurum yapılanması var. Gerekiyorsa ilgili kolluktaki arkadaşlarımız irtibat kurabilir. İsim isim şema şema anlatabilirim bunları kendilerine."

Kaynak: Haber Merkezi