Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un Genel Müdürü Aleksey Likhachev, inşaat alanında yapılan denetimlerin ardından bu sürecin başladığını kamuoyuyla paylaştı.

Likhachev ve beraberindeki Rosatom yöneticileri, sahadaki incelemelerde Akkuyu NGS'nin çeşitli bölümlerini değerlendirdi. Bu incelemeler, santralin nükleer ve türbin adası tesisleri ile kıyı hidroteknik yapılarını kapsadı. Incelemeler sonrasında, Likhachev AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva ve proje yöneticileri ile bir araya gelerek projenin ilerleme durumunu ele aldı.

Düşmana İlk Kurşunu Sıkan Gazeteci: Hasan Tahsin Düşmana İlk Kurşunu Sıkan Gazeteci: Hasan Tahsin

Likhachev, 1'inci Güç Ünitesi'ndeki ilerlemeye ilişkin, "İşler plana uygun şekilde devam ediyor. Bu yıl içinde sistemlerin kontrolünü yapacağız ve hidrolik testler gerçekleştireceğiz. Ayrıca, reaktöre yakıt simülatörlerini yükleyeceğiz," dedi ve ekledi, "Akkuyu NGS'nin 1'inci Ünitesinin enerji sistemine entegrasyonu için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

1712650610 004 1

Başlatma ve ayarlama işlemleri, santralin inşaatının son aşamalarını oluşturuyor ve çeşitli sistem ve ekipmanların işletmeye alınmasını içeriyor. Bu süreç, santralin güvenli ve etkin bir şekilde faaliyete geçmesi için kritik öneme sahip.

Akkuyu NGS uzmanları tarafından yapılan açıklamada, yakıt depolama havuzunun hidrolik testlerinin başarıyla tamamlandığı ve reaktöre yakıt yükleme ve boşaltma işlemlerinde kullanılacak yeniden yükleme makinesinin montajına başlandığı bildirildi. Ana sirkülasyon pompa ünitelerinin elektrik motorlarının montajı gibi önemli işlemler de devam etmektedir.

Editör: Hayrettin Acar