Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'son seçimim' sözleri hakkında soruya yanıt verdi. Tunç, "TBMM seçim yenileme kararı alırsa Cumhurbaşkanı'nın 3. kez adaylık yolu açılır. Bakalım zaman var" dedi. 

Fransa'da Hızlı Trenlere Sabotaj Saldırısı Fransa'da Hızlı Trenlere Sabotaj Saldırısı

Tunç'un açıklamaları: 

"Sayın Cumhurbaşkanımız gençlerle toplantıda Anayasamızın kuralını hatırlattı. 101. Madde'ye göre 5 yılda bir seçilebilir 2 dönem seçilebilir ama 116. Madde'de de 2. dönemde TBMM seçimleri yenileme kararı alırsa, o da 360 vekille, bu karar alınırsa tekrar adaylık yolu açılır. Bakalım zaman var. Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin nereden nereye geldiğini, fiziki kalkınmasından tutun da dış politika gücüne varıncaya kadar, demokrasi yolundaki mücadele ve geldiğimiz noktaya bakınca vatandaşımızın 17 seçimde arkasında durdu. 18. sandık şimdi. Anayasa'ya göre son seçimim dedi ama başka maddeler de var. 116. Madde var. O durumda 3. adaylık söz konusu olabiliyor."

CHP'DEKİ PARA SAYMA SORUŞTURMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP'deki para sayma soruşturması hakkında, "Savcılık soruşturma başlattı. Bu sayılan paraların kaynağı nedir? Bağış denildi. Bağış ise bunların da kuralları vardır. Bağışın miktarı bellidir. Başka bir kaynaktan mı geliyor? Savcılık bu paranın kaynağını soracaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İmece Gazetesi