Boğaz yanmasının ortaya çıkmasının ana nedeni olarak karşımıza bademcik iltihaplanması çıkar. Ancak bunun yanı sıra diğer üst solunum yolu hastalıkları olan grip ve nezle gibi hastalıklarda da boğaz yanması görülebilir. Genellikle enfeksiyon ve iltihap kapma sonucunda oluşan boğaz yanması nadiren hamilelik gibi dönemlerde de görülür. Boğaz yanmasına karşı doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Papatya çayı: Papatya çayı kasları gevşeten ve rahatlatan bitki çayları arasında yer almaktadır. Bu etkisinin yanı sıra aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı da olan papatya çayı sayesinde boğaz yamasına ve ağrısına neden olan iltihap ile kasılmaları aynı anda ortadan kaldırabilirsiniz. 

Bal, limon ve Hindistancevizi yağı: Doğal omega-3 yağ asidi barındıran Hindistancevizi yağının antiseptik özelliği olan bal ve C vitamini deposu limon ile birleştirilmesi vücutta kapsamlı bir temizlik başlatarak enfeksiyonun giderilmesini sağlar. Aynı zamanda boğazda zarar görmüş yapıyı yenileyerek boğaz yanması şikayetini geçirir. Bu yöntemi kullanmak için bir cezvede yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı bal, 6 damla Hindistancevizi yağı ve 1 bardak suyu kaynatın. Kaynayan karışımı ılık hale gelince için. 

bal-limon-4sux

Oropouche Virüsü İlk Kez Ölüme Yol Açtı Oropouche Virüsü İlk Kez Ölüme Yol Açtı

Tuzlu su: Tuzlu suyun temizleyici özelliği boğaz bölgesinde yer eden iltihabın söktürülmesine yardımcı olur. Tuzlu ve ılık su ile gargara yaparak boğaz yanmasından kurtulabilirsiniz. 

meyan-koku-jqis

Meyan kökü: Bir başka güçlü antiseptik olan meyan kökünün kullanılması da boğazda yanma hissinin geçirilmesini saplayacaktır. Vücutta oluşan iltihabın atılmasına yardımcı olan meyan kökü ile boğazda yanma hissine doğal bir çözüm uygulamış olursunuz. Bu yöntemi kullanmak için meyan kökünü su içerisinde kanatarak içmeniz yeterli olacaktır. 

Kaynak: İmece Gazetesi