"Sıcaklarda Sıvı Kaybına Karşı 2 Buçuk Litre Su Tüketilmeli" "Sıcaklarda Sıvı Kaybına Karşı 2 Buçuk Litre Su Tüketilmeli"

Kış aylarının gelişi ile birlikte balık sezonu da açılmış oldu. Pişen balıkların yaydığı koku taze olduğu esnada balığın lezzetini gösterse de kısa süre içerisinde mutfaktaki balık kokusu dayanılmaz bir hale geliyor. Balık kokusunu geçirmek için ortamda kullanılan oda parfümleri ise herhangi bir işe yaramıyor. 

Balık kokusunun mutfak ve eve yayılarak oluşturduğu baskınlığı ortadan kaldırmak ve balık kokusundan kurtulmak ise tahin ettiğinizden çok daha kola. Balık kokusuna karşı tek bir yöntem uygulayabilirsiniz. İşte mutfaklardan balık kokusunu gidermenin püf noktası:

Mutfakta yayılan ve yavaş yavaş tüm evi ele geçiren balık kokusundan kurtulmak tahmin ettiğinizden çok daha kolay. Evlerde balık pişirme sonucunda yayılan balık ve yağ karışımı kokudan kurtulmak için tek ihtiyacınız kokulu mum olacak. 

Mutfaklarda balık pişirirken eğer ortamda bir kokulu mum bulundurursanız bu durumda pişen balıkların kokusu kalıcı olmuyor. Kokulu mumlar odada yakıldığında balık kokusunun etkisinin geçmesini sağlıyor. 

Aynı zamanda ocak üzerinde yarım limonu yakarak da balık kokusunu giderebilirsiniz. Bu şamada açık ocağın üzerine limonu kesip bırakmak ve orada yanmasına müsaade etmek yeterli olacaktır. 

Kaynak: İmece Gazetesi