TBMM’de Bütçe görüşmeleri devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise haksız rekabetleri ortaya çıkarmaya devam ediyor. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi’nin ihalesi 3 kez ertelendiğine dikkat çeken Başarır, bu ihalenin AKPli bir milletvekilinin aile şirketine verildiğini çok sert eleştirerek, “AKP grubunda şuan bir milletvekili arkadaşımızın şirketi bu ihaleyi almışsa utanırım ben bundan” dedi.

Erdoğan: Hemen Yarın Seçim Olacakmış Gibi Hazırlıklıyız Erdoğan: Hemen Yarın Seçim Olacakmış Gibi Hazırlıklıyız

Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi’nin ihalesi 3 kez ertelendiğine dikkat çeken CHPli Başarır, Bu projenin toplam maliyeti 43 buçuk milyar dolar. Bu ihaleyi Fernas İnşaat aldı. Merak ediyorum bu Fernas İnşaat’in sahibi AKP’de milletvekili mi?” diye sordu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise “Orada görünen Fernas İnşaat, doğrudur.” demesi üzerine Başarır, “Fernas İnşaat kim, kimin bu Fernas İnşaat” yeniden sordu. Bakan Uraloğlu ise devletin bir AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na 43 milyar 483 milyon liralık verilen ihaleyi şöyle savundu, “3 defa teklif çıkmadığı için ertelendi. Şimdi 3 tane teklif geldi ve biz de bu tekliflerden en ekonomik olana ihaleyi yaptık.”

Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu 3

Bu verilen ihaleye tepkiler vererek çok sert eleştiren CHPli Vekil Başarı, “AKP grubunda şuan bir milletvekili arkadaşımızın şirketi bu ihaleyi almışsa utanırım ben bundan. ‘Kapalı teklif alma usulü’ ile bir AKP milletvekilinin şirketine verilmesi kabul edilemez.  AKP döneminde yapılan tüm yollar kendilerine çıkıyor! Millet yoksulluk içinde geçim sıkıntısı çekerken, ülkenin kaynaklarını saray ve çevresi tüketiyor!” dedi.

Kaynak: haber merkezi