Çöl Tozu Türkiye'nin Hava Kalitesini Bozdu Çöl Tozu Türkiye'nin Hava Kalitesini Bozdu

Seren SABUNCU

Mersin’in en gözde ve en çok tercih edilen bakir alanları talan edilirken Mersin’in Erdemli İlçesi sınırları içerisindeki Töbank Tesisleri’nin batı kısmında hazineye ait arazinin ‘işgali’ gündeme geldi. Ortaya atılan iddialara göre hazineye ait denize sıfır olan bu alanın, MHP’li Erdemli Belediyesi’nce kurulan bir şirket üzerinden yıllık 60 bin TL’ye kiralandığı yönünde.

Deni̇ze Sifir Olan Bu Evler Ki̇mi̇n8

Araştırmacı Yazar Abdullah Ayan’ın ortaya attığı bu iddia Mersin gündemine bomba gibi düşerken konuya ilişkin belediyeye sorduğu soruların cevaplarını ise almış değil. Ayan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erdemli Belediyesi’nin hazine arazisi üzerine konuşlandırıp kiraya verdiği yapılaşmayı İl Çevre Müdürlüğüne sorduğunu gelen cevabın ise şu olduğunu paylaştı:

“Cevap geldi:

"başvurunuzda TÖBANK tesisleri batısında kıyı kenar çizgisi içerisinde yer alan bölgede yüzlerce villanın bulunduğu, söz konusu alanın tahsisli olup olmadığı, tahsisli ise hazinenin ne kadar gelir elde ettiği, birimizce  herhangi bir ecrimisil tahsilatı yapılıp yapılmadığı, kıyı kenar çizgisinde kalan ve anayasal olarak yapılaşmanın yasal olmadığı alanla ilgili Kurumumuzca herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı hususlarında bilgi talep etmektesiniz. İlgi CİMER başvurunuza konu alanın Belediye adına terk edilen yerlerden olup olmadığı ile terke ilişkin encümen kararının gönderilmesi 28.02.2024 tarih ve 8904932 sayılı yazımız ile Belediye Başkanlığından istenilmiş olup bugüne kadar cevap alınamamıştır. Cevabi yazı geldiği takdirde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Bilgilerinize rica ederim"

Soruyoruz!

Kaçak olduğu iddia edilen bu yapılar meclis kararı ile mi yapıldı?

Hiç bir tabelası ve açıklaması olmayan bu yerin,  ruhsatı var mıdır?

Alt yapı (elektrik, şu, yol, kanalizasyon) hizmeti nasıl sağlandı?

Belediye şirketine ait olduğu söylenen ve şirket tarafından kiralandığı belirtilen bu yer hangi şartlarda kiralanmıştır?

Kime kiralanmıştır?

Muhammen bedeli nasıl belirlenmiştir?

Kaynak: İmece Gazetesi