Soykırımcı Katili Alkışladılar Soykırımcı Katili Alkışladılar

Torpille işe giren ve kopya çekerek sınav kazananların aldıkları maaşın "helal" olduğunu açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, şimdi de alkollü içecek üreten, taşıyan, sunan, servis eden ve içkiden kazanç sağlayan kişilere "lanet" edildiğini savundu.

Sözcü'nün haberine göre; içkili yerde çalışanların gelirden istifade ettiğini söyleyen Bozkurt, kazanılan ücretin "helal" olsa da, yapılan işte "vebal" bulunduğunu söyledi. 

Bozkurt, alkollü içecek satan ya da servis eden kişilere de “Helal kazancına vebal gelmesin diyorsan başka iş ara” dedi.

'Peygamberimiz lanetliyor'

Diyanet TV’de yayımlanan “Diyanet’e Soralım’’ isimli programına katılan Bozkurt’a, bir seyirci “Alkol satışı olan bir otel ya da markette çalışsak, aldığımız maaşta sakınca olur mu?" diye sordu.

Bozkurt “Sadece içene değil, üretene, ürettirene, taşıyana, sunana, kendisi için taşıtana, servis edilene, hatta bunun parasını değerlendirene ve parasından istifade edenin hepsini peygamberimiz lanetliyor. ‘Allah’ın rahmetinden uzak olsunlar’ diyor. Böyle bir müessesede çalışan insan da, bir şekilde alkol gelirinden istifade ediyor. İstemese de direkt olmasa da bu işin içerisinde” açıklaması yaptı.

'Yeni iş arayın'

Bozkurt içkili yerde çalışan ancak içkiyle ilgisi olmayan insanlara yeni iş aramaları önerisinde de bulundu ve şunları söyledi:

"Bu durumda olan insanın oraya verdiği emek veya mesaisinin karşılığında aldığı ücret kendisine helaldir. Ama yapılan işlerden mesuliyeti, vebali yoktur diyemeyiz. Alternatif iş bulana kadar orada çalışabilir. Ama 'Helal kazancına dolaylı da olsa vebal olmasın istiyorum' diyorsa alternatif işlere baksın."

Kaynak: Haber Merkezi