Gamze Nur Yavuz

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un dün gece katıldığı canlı yayında, "depremde 130 bin canımız gitti" ifadelerine sert tepki gösterdi. 

Arıların Ekosisteme Katkıları: Doğanın Sessiz Çalışkanları Arıların Ekosisteme Katkıları: Doğanın Sessiz Çalışkanları

Dün gece katıldığı canlı yayında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem konusunda "depremde 130 bin canımız gitti" ifadelerine tepki gösteren DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, konuşmanın başka bir yönünü ele alarak sosyal medyadan önemli bir yanıt verdi. 

Ekmen, Kurum'un İstanbul'daki olası bir depremde "ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz" sözlerine vurgu yaparak, "Herkes buradaki rakama takıldı. Ama asıl mesele şu; İstanbul depremi ile 'ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz' ise 10 yıllık EGYO-TOKİ genel müdürlüğünüz ve 5 yıllık bakanlığınız boyunca bu konuda ne yaptınız?" sorusunu sordu.

Ekmen, bu soruyla Murat Kurum'un uzun yıllardır kamu görevinde bulunduğu mevkii ve yaptığı hizmetleri sorgulayarak, depremle ilgili alınan tedbirler, yapılan çalışmalar ve geleceğe dönük stratejiler hakkında hesap sorulmasını istedi.

sdfsdffgsdf

Editör: Ceren İnan