Tuğçe Dokumacı

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı programını duyurdu. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen bileşenler 1 Mayıs çağrısını yaparak alanlara çağırdı. Platform adına açıklama yapan Yol-İş Sendikası Şube Başkanı İrfan Gültekin, “Ülkesi, ulusu, ırkı, siyasal görüşü, dini, mezhebi, dili, cinsiyeti, yaşı, mesleği ne olursa olsun, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında emekçiler bir araya gelip taleplerini haykırıyor” diyerek artık bu gidişe dur demenin vaktinin geldiğini belirtti.

“ARTIK BU GİDİŞE HEP BİRLİKTE ‘HAYIR’ DİYORUZ”

1 Mayıs’ın isyanın günü olduğunu belirten Gültekin; “İşçiler yaklaşık yüz yıl önce, 8 saatlik çalışma uğruna canlarını veren emekçi kardeşlerini anarken, bugün hala pek çok ülkede, insan onuruna yakışmayan çalışma koşullarının var olmasına isyan ediyor, emekçilerin uğradığı haksızlıklara ve saldırılara karşı hep birlikte sesini yükseltiyor. Ülkemizdeki güvencesiz çalışma biçimlerine, adaletsizliklere, işsizliğe, yoksulluğa karşı çıkıyoruz.  Sağlık ve eğitim, sosyal güvenlik hizmetlerinin paralı hale getirilmesine, sosyal devletin gün geçtikçe budanmasına karşı çıkıyoruz. Şimdiye kadar uygulanan ekonomik ve sosyal politikalarla, işçiler, kamu emekçileri, emekliler, köylüler, esnaf, yani iktisaden güçsüz geniş halk kesimleri bedel ödemek durumunda bırakılıyor. Artık bu gidişe hep birlikte “hayır” diyoruz” diyerek alanları dolduracaklarını belirtti.

“EMEK KARŞITLIĞI BARIŞ GETİRMEZ”

Her kesimin emek mücadelesini parçası olduğunun altını çizen Gültekin, “Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümlenmesini istiyoruz. Ekonomik krizin faturasının emekçilerin ve halkın sırtına yıkılmasını kabul etmiyoruz. Yetkililer, çalışma barışının bozulmasına neden olabilecek kıdem tazminatı konusunu artık gündeme getirmekten vazgeçmelidir. Kıdem tazminatı hakkımıza ve sosyal güvenlik haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Kadın haklarına yapılan saldırıların ve hukuksuzluğun son bulması için alanlarda haykıracağız. Alanlardan yankılanan bu sesimiz iyi anlaşılmalıdır. Emekçilerin hak ve özgürlük taleplerine kulak verilmelidir. Emek karşıtı politikaların ekonomik refah ve toplumsal barış getirmeyeceği bilinmelidir.” dedi.

Cem Garipoğlu'nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı Cem Garipoğlu'nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı

1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜ 15.00’DA

“İşçiler, Kamu Emekçileri, Esnaf, Emekliler, İşsizler, Yoksullar, Kadınlar, Gençler, Öğrenciler, Güzel Ülkemizin Emek ve Demokrasi Sevdalıları” diyerek tüm Mersin halkına seslenen platform, 1 Mayıs günü saat 15.00’da Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştireceklerini duyurdu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak mitingin ardından sanatçı İlkay Akkaya vereceği konserle program tamamlanacak.

Kaynak: İMECE GAZETESİ