İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ederken, üst düzey Hamas liderlerinin geçen hafta Türkiye'de gizli bir toplantı yaptığı öne sürüldü.

Erdoğan, Yunanistan Basınına Konuştu: ABD Ziyareti Neden Ertelendi? Erdoğan, Yunanistan Basınına Konuştu: ABD Ziyareti Neden Ertelendi?

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, toplantı, Hamas'ın İsrail saldırılarına karşı bundan sonraki adımlarını koordine etmek amacıyla düzenlendi.

İddiaya göre toplantıya Hamas'ın Politbüro Başkan Yardımcısı Salih el Aruri ile Katar'ın başkenti Doha'da yaşayan eski lideri Halid Meşal başkanlık yaptı. Aruri'nin toplantıya Beyrut'taki konutundan katıldığı belirtildi. KAN'a göre, toplantıda bir dizi başka üst düzey Hamas lideri daha katıldı. Ancak bu kişilerin isimleri ve kaçının bu sırada Türkiye'de bulunduğuna dair ayrıntı verilmedi.

Haberde, Hamas liderliğinin toplantıyı video konferans veya şifreli telefon görüşmesi gibi teknolojik araçlar üçüncü bir ülkede düzenlemeyi tercih ettiği belirtildi. Bunun da "İsrail istihbaratının sızmasının engellenmesi için herkesin bir arada oturup konuşabileceği güvenli bir ortam" sağladığı ileri sürüldü.

Türkiye, geçen ay "Mossad'ın, topraklarında Hamas üyelerine olası suikast girişimlerinin ciddi sonuçları olacağı" uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi