Yenişehir'de Doğa Yürüyüşüne Davet: "Hareket Zamanı!" Yenişehir'de Doğa Yürüyüşüne Davet: "Hareket Zamanı!"

Devrim KARTAL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, UNIART Evrensel Farkındalık Platformu, "KÜÇÜK ELLERİN BÜYÜK BAŞARISI" temalı Uluslararası Sergi ile sanatseverleri bir araya getirdi. Mersin'de düzenlenen etkinlikte, Türkiye dahil olmak üzere 11 farklı ülkeden katılım gösteren 40 sanatçının eserleri, Toroslar ilçesine bağlı Kale Art Konaklama'da sergilendi. Sergi, çeşitli milletlerden gelen çocukların sanat aracılığıyla ifade ettiği başarı hikayeleri ile ziyaretçileri etkiledi.

Bu sergiye Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Baş Danışmanı Bedrettin Gündeş, ressamlar, şairler ve çok sayıda yazar katıldı.

UNIART Evrensel Farkındalık Platformu Başkanı ve UNİART Dernek Kurucu Başkanı Ressam Hülya Gülmez, 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde düzenlenen sergiye destek veren uluslararası sanatçılara teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Gülmez Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ve diğer özgürlük, eşitlik, adalet ve ulusal egemenliğe vurgu yapan sözlerini anarak, Türkiye'nin kurucusu Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla andı.

Bu özel gün, sanatın evrensel diliyle çocukların sesini duyurdu ve onların yeteneklerini kutlayarak ulusal egemenlik bilincinin pekişmesine katkı sağladı.

8E5C98F7 5086 426E B76E 468De5Dc05Bb

Editör: Devrim Kartal