Kadri Duman

Mersin Barosu, Türkiye'nin dört bir yanından avukatları, adaletin ve savunma mesleğinin önündeki engelleri dile getirmek üzere Ankara'da düzenlenecek olan 'Büyük Savunma Mitingi'ne katılmaya çağırdı. Baro, "Demokratik toplumun temel direği adalet; adalete erişimin güvencesi avukattır" diyerek, avukatların karşılaştığı zorluklara ve adalet arayışının önemine dikkat çekti.

Avukatlar, mesleki faaliyetlerinin önünde büyüyen engeller ve adaletin sağlanmasındaki artan zorluklar nedeniyle, bu mitingin düzenlenmesinin kaçınılmaz hale geldiğini belirtiyor. "Avukat için de adalet" sloganıyla yola çıkan Mersin Barosu, avukatların yaşadığı sorunların mesleklerini icra etmelerini imkansız hale getirdiğini ve adaletin tesisinin giderek zorlaştığını vurguluyor.

1 Mayıs Çarşamba Günü Okullar Tatil Olacak mı? 1 Mayıs Çarşamba Günü Okullar Tatil Olacak mı?

27 Nisan 2024 Cumartesi günü Ankara Anıtpark'ta gerçekleştirilecek olan 'Büyük Savunma Mitingi', Türkiye genelinden bir araya gelecek avukatların, mesleki bağımsızlıklarını ve adaletin sağlanmasındaki rolünü güçlü bir sesle ifade edecekleri bir platform olacak. Mersin Barosu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı, meslektaşlarını bu önemli buluşmada bir araya gelmeye davet ediyor.

Kaynak: İMECE GAZETESİ