Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Çalıştay Düzenledi Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Çalıştay Düzenledi

Tuğçe Dokumacı

Mersin Üniversitesi, sürdürülebilir bir gelecek vizyonuyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından desteklenen "Sıfır Atık" projesi kapsamında, Çiftlikköy Kapüsü için yaptığı başvuru sonucunda "Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi" almaya hak kazandı. Bu belgeyle birlikte çevreye olan duyarlılığını ve sürdürülebilirlik konusundaki taahhüdünü resmiyet kazandırmış oldu.

Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından incelenerek onaylanan bu belge ile üniversite, çevre dostu yükseköğretim kurumları arasındaki yerini aldı.

Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Sürdürülebilir Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sıfır Atık Komisyonu'nun özverili çalışmaları sonucu belgeyi almaya hak kazandıklarını belirtti. Çalışmalarda büyük emekleri olan akademik personel Prof. Dr. Yağmur Uysal, Doç. Dr. Osman Orhan, Doç. Dr. Zeynep Görkem Doğaroğlu ve Entegre Çevre Bilgi Sistemi Yetkilisi Tufan Yıldız’a teşekkürlerini iletti. Rektör Yaşar, üniversitenin çevreye duyarlılık konusunda örnek olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Mersin Üniversitesi'nin aldığı bu belge, kaynakları koruma, atıkları kontrol altına alma ve geri dönüştürülebilir atıkları ekonomiye kazandırma gibi çevresel sorumlulukları yerine getirme konusunda attığı somut adımları göstermektedir.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı