Gamze Nur Yavuz

Mersin Valiliği, Doğu Akdeniz bölgesinde beklenen fırtına için bir meteorolojik uyarı yayınladı. Anamur ile Silifke arasındaki batı kesimlerde 27 Ocak 2024 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden esen 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına bekleniyor.

Arı Nüfusundaki Azalma ve Toplu Ölümler Arı Nüfusundaki Azalma ve Toplu Ölümler

Valilikten yapılan açıklamaya göre, fırtınanın 27 Ocak 2024 günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Bölge halkının ve ilgili tüm birimlerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Meteorolojik uyarı, sabah saat saatlerinde başlayıp akşam saatlerinde sona erecek şekilde planlandı. Vatandaşların ve deniz ulaşımını kullanacak olanların, olası tehlikelere karşı dikkatli olmaları ve gerekli tüm önlemleri almaları yönünde uyarılar yapıldı.

GExetX-WQAAbUP0

Fırtına beklentisi nedeniyle, dışarıda bulunan vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, deniz ve kıyı kesimlerde dikkatli olmaları, ağaç, direk gibi devrilebilecek yapıların yakınında bulunmamaları ve ulaşımda aksamalar olabileceği göz önünde bulundurularak tedbirli olmaları isteniyor.

Editör: Devrim Kartal