Mersin milletvekillerinin  bu duruma sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı. Akdeniz ilçesinde bulunan Zafer Çarşısında tahliye işleminin başlamasının ardından esnaf sokağa atılmıştı.

Depremden sonra ağır hasarlı raporu verilen Mersin Büyükşehir Belediyesine ait Kırmızı Lacivert İşhanı için yıkım kararı alınırken, binaların altında bulunan esnafın da tahliyesine karar verilmesinin ardından çok sayıda polis ve zabıta ekipleri çarşıya gelerek, esnafın dükkânlarından çıkmasını istedi. Gelen ekiplere tepki gösteren esnaf, kendilerine yapılanların haksızlık olduğunu söyleyerek isyan etti. Esnaf, dükkânlarını kendi imkânlarıyla boşaltırken, zabıta ekipleri de dükkânları mühürledi.

Kentte büyük bir yankı uyandıran zafer çarşısı davasında Milletvekilleri tarafından yalnız bırakıldığını söyleyen Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, “Esnaflar sokakta kalmış durumda!  Milletvekillerimizden  sadece Ak Parti Milletvekili Ali Kıratlı dışında bizi arayan durumumuzu soran, bu tahliye karşısında üzüntülerini ifade eden, çözüme katkı amaçlı herhangi bir söz  söyleyen bir milletvekilimiz maalesef olmadı” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİZİ MUHATAP ALMADI”

Büyükşehir belediyesinin kendilerini muhatap almadığını vurgulayan Başkan Algüllü, “ Cuma günü yaklaşık 35 yıllık Mersin çarşısında İl Özel İdare Müdürlüğü Kırmızı Lacivert İşhanı’nın altında esnaflık yapan arkadaşlarımız yalnız bırakıldı. Maalesef 7 aydır çarşı esnafları derneği olarak verdiğimiz mücadelenin karşılığında Mersin Büyükşehir belediyesi, mal sahibimiz olarak resmi olarak hiçbir şekilde bizleri muhataba almamıştır” diye konuştu.

ÇARŞI ESNAFININ DEPREMZEDE ESNAFTAN FARKI KALMADI!

Çarşı esnafının depremzede esnaftan hiçbir farkı olmadığını da belirten Algüllü, “Büyükşehir esnafların mağdur edilmemesi anlamında teklif ettiğimiz 3 projeye de herhangi bir cevap vermemiştir. Esnaflarımıza hiçbir çözüm bulmadan 35 yıllık esnaflarımızı sokakta kalmıştır. Şu anda 20 tane esnaf ve yaklaşık 300 çalışanları sokağa atıldı. Sokağa atılan bu emekçilerin depremzede esnaflardan hiçbir farkı kalmamıştır. Bu çok üzücü bir durum.  Arkadaşlarımızın büyük bir kısmı çok ciddi bir miktarlarda borçları var” diye vurguladı.

“BİZİ TEK ARAYAN VEKİLİMİZ ALİ KIRATLI OLDU”

 Ak Parti Milletvekili Ali Kıratlı dışında hiçbir Milletvekilinin kendilerini arayıp sormadığını ve bu duruma üzüldüklerini söyleyen Başkan Algüllü, “Esnaflar sokakta kalmış durumda.  Mersin Milletvekillerimizden AKP Milletvekili Sayın Ali Kıratlı dışında bizi arayan durumuzu soran bu tahliye karşısında üzüntülerini ifade eden çözüme katkı anlamında herhangi bir söz söyleyen bir milletvekilimiz maalesef olmadı. Bu Mersin kamuoyu adına esnaf adına üzücü bir durumdur. Mersin Çarşı esnaflarının hayatta kalma mücadelesi bundan sonraki süreçte devam edecektir ama biz kamu yöneticilerinden ve Mersin Milletvekillerinden de bu mücadeleye destek olmalarını beklerdik. Ancak bir vekilimiz hariç hiçbir vekil bizleri arayıp sormamıştır” dedi.

ABD, İsrail'e 1 Milyar Dolarlık Silah Göndermeyi Planlıyor ABD, İsrail'e 1 Milyar Dolarlık Silah Göndermeyi Planlıyor

 

Kaynak: Meryem Karadağ