Seren SABUNCU

Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı önlerine doğru genişlemesi projesine karşı eylemler sürerken limanın işletmecisi olan MIP’nin Mersin Valiliği’ne, tüm ilçe kaymakamlarına ve Büyükşehir Belediyesi’ne ve TCDD 6. Bölge Müdürlüğü’ne kent siluetini yok edecek projeyle ilgili yapım işini üstlenen iki taşerona gerekli yardım ve kolaylığın gösterilmesini talep ettiği yazısı gündem oldu.

Erdemli'de Yağmur ve Dolu Bahçelerde Zarara Yol Açtı Erdemli'de Yağmur ve Dolu Bahçelerde Zarara Yol Açtı

MIP’NİN ‘RİCA’ MAİLİ

Yabancı ve Türk ortaklı Uluslararası Mersin Liman İşletmecisi (MIP) tarafından hazırlanan liman genişleme projesi için tepkiler devam ederken MIP, hazırlıklarını yapmaya devam ediyor. Mersin’de çevreciler ve birçok STK’lar, Akdeniz’de esnaflık yapan bazı esnaflar ve vekiller de bu projeyle Atatürk Parkı’nın yok edileceğini ve Mersin’in siluetinin kaybolacağının üstünde duruyor. Yüzde 40’ı Singapur, yüzde 40’u Avusturya’dan bir fona ve sadece yüzde 10’u yerli Afken Holdinge ait olan MIP şirketinin liman genişletme çalışması karşısında Mersin'in vitrini ve akcigeri olan Atatürk Parkın'dan eser kalmayacağı defalarca kez belirtilmiş olup bu genişletme çalışmaları hukuksuz ve kent yaşamına yapılmış bir saldırı olarak kabul ediliyor.

Ulusala kadar yansıyan bu olaya karşı MIP durmuyor. Son olarak MIP’nin kurumlara yolladığı ‘ricamaili de tepkilere neden oldu.

MIP’nin ilgili yerlere attığı mailde; “Şirketimiz Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş., Mersin Limanı Genişleme Projesi Faz-2 İnşaat Altyapı İşleri, taraflar arasında imzalanan sözleşme gereği, DOĞUŞ ARAS Adi Ortaklığı (Müteahhit) tarafından yürütülmektedir. Proje ihtiyaçları nedeniyle müteahhitin tarafınıza yapacağı müracaatlarda kendisine yardımcı olunması konusunda bilgi ve destek için gereğini bilgilerinize arz ederiz” denildi.

Kaynak: İmece Gazetesi