Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İstanbul'da CHP ile ittifak kapısını kapatarak, "İstanbul'da 3 aday adayımız var; önümüzdeki hafta MYK'da karar verip bir kişiyi atayacağız" dedi. 

Muharrem İnce, Ankara'da basın toplantısı düzenledi. İnce, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimde CHP ile iş birliğine ilişkin olarak, şu ifadeleri kullandı:

İmamoğlu açıklaması: Böyle bir şey yok 

“Önce yalan haberlerden başlayayım. Sayın Ekrem İmamoğlu beni aramış, ulaşamamış. Telefon burada, kayıtlar burada. Bana dün sabah bir mesaj atmış; sonra ikinci bir mesaj atmış. Döndüm, şimdi az önce gelirken bir mesaj daha attı. Cevap yazdım. Böyle bir şey yoktur. Bunu yazan gazeteye gençliğimde harçlıklarımdan çok para verdim. Keşke vermeseymişim. Keşke okumasaymışım. Sürekli yalan haber yapıyor hakkımızda. Ben İmamoğlu'nu tanıdığımda ilçe başkanı adayıydı, ben de milletvekiliydim. O günden beri tanırım. Siyaset başka, nezaket başka. Böyle bir şey söz konusu değil.

"Memleket Partisi, 3'üncü yoldur. İlkeli, omurgalı siyasetten yanayız. Laikliği bizden başka hatırlayan kalmadı. Laiklik olmazsa olmazımız. Bizim 'Dersim' diye bir vilayetimiz yoktur, 'Dersim' bölgenin adıdır. Vilayetin adı Tunceli'dir. Şeyh Sait bir haindir. Atatürk, Nutuk'ta böyle demiştir, haindir. Terör bildirisi Meclis'e geldiğinde 'AKP ile aynı A4'te olmam diyemezsin. Destek olacaksın. Memleket Partisi olsaydı, orada olsaydım İsveç'in NATO’ya dönüşüne 'evet' oyu vermezdim.

CHP sana ne oluyor, oradan İsveç'in NATO üyeliğine 'evet' diyorsun. Ayrı dünyaların insanıyız. Bana 'bölücü' diyen CHP seçmenine sesleniyorum; arkadaşlar siyahla beyaz kadar ayrıyız, nasıl beraber olalım?" 

CHP'yi hedef aldı: PKK ve FETÖ ile yan yana görünürsen Erdoğan'ı yenemezsin

"Bu iktidar, Türkiye'yi kötü yönetmiştir. Bu iktidarı mutlaka değiştirmeliyiz; ama bu iktidarı değiştirmek için önce bu muhalefeti değiştirmemiz lazım. Bu muhalefet, bu iktidarı değiştiremez. Seçim kazanmakta çok mahir bir iktidar var. Seçim kazanmasını çok iyi biliyor; ama ülkeyi yönetmesini asla beceremiyor. İnatla uygulanan akıl ve bilim dışı ekonomi politikalarıyla milletimiz ezilmiştir. Yönetimde liyakati terk edip, sadakati önde tutanlar, memleketi bu durumdan kurtaramaz" diye konuştu.

22 yılda umut olamayanlar asla umut olamazlar. Erdoğan yorulmuştur, seçmen onu göndermeye hazırdır. Ama seçmen onun yerine gelecek isme güvenmek istiyor. Terör örgütleriyle arana mesafe koyamazsan, PKK ve FETÖ ile yan yana görünürsen Erdoğan'ı yenemezsin. 

Ülke birbirini dinlemeyen iki kutba ayrılmış durumdadır, bu ülkemiz için iyi bir şey değildir. CHP, İsveç'e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEM'lenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı. 

Türkiye siyasi çekişmelerden, boş laflardan, kutuplaşmalardan bıkmıştır. İnsanımız, huzur istemektedir. Milletimiz bu iktidardan bıkmıştır; ama bu muhalefete de güvenmemektedir. Her kesimden oy alma potansiyeli olan tek parti, Memleket Partisi. Kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip, alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız. Önce sokaklarımızı süpürüp, sokaklarımızı tertemiz yapacağız. Sonra da iktidarı süpürüp, ülkemizi aydınlığa kavuşturacağız. Memleketteki herkesin kapısını çalmak ve gönlünü almak için ter dökeceğiz"

Değişmek başka bir şey başkalaşmak başka bir şeydir. Gençliğimin partisi gitmiş başka bir parti gelmiş.

"İstanbul adayı açıklaması"

İstanbul'da 3 aday adayımız var; önümüzdeki hafta MYK'da karar verip bir kişiyi atayacağız"

"Ekrem ve Özgür Bey, yaşları gereği bilmezler"

"91'de yaşandı bu tartışma. 89'da SHP bütün belediyeleri aldı, bir hezimet yaşandı. Ben sadece Özgür ve Ekrem Bey'in bu hezimeti yaşları gereği bilmediklerini, o zaman partide olmadıkları için bunu hatırlatmak istedim"

Muharrem İnce, konuşmasının sonunda 13 adayını açıkladı. 

Adaylar şöyle:

İsmail Tatlıoğlu, Partisinden İstifa Etti İsmail Tatlıoğlu, Partisinden İstifa Etti

-Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı
Psikolog Salih Eskici

-Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı
Avukat Ali Sarı

-Bilecik Belediye Başkan adayı
Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman

-Yalova Belediye Başkan adayı
İş İnsanı Fatih Elönü

-Mersin Tarsus Belediye Başkan adayı
Doktor Haluk Bozdoğan

-Ankara Şereflikoçhisar Belediye Başkan adayı
Ankara İl Başkanı Mahmut Celal Ünsal

-Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan adayı
Öğretmen Yekta Faik Yılmaz

-Aydın Nazilli Belediye Başkan adayı
İnşaat Mühendisi Ali Çetinkaya

-Bilecik Bozüyük Belediye Başkan adayı
İş İnsanı Talat Halefoğlu

-Eskişehir İnönü Belediye Başkan adayı
İş İnsanı Hamdi Tosunoğlu

-İzmir Bayındır Belediye Başkan adayı
Yüksek Mimar Ali Erişen

-İzmir Tire Belediye Başkan adayı
Mimar Nihat Koç

-Samsun Canik Belediye Başkan adayı
Öğretmen Furkan Güler.

Kaynak: Haber Merkezi