Seren SABUNCU

Mersin’in Yenişehir İlçesi’nde mahalleler ve Yenişehir Belediye binası Gazi Mustafa Kemal Atatürk resimleri ve Türk Bayraklarıyla süslendi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit gündeme dair net mesajını şöyle verdi, “Mustafa Kemal Atatürk kırmızı çizgimizdir. Şanlı Bayrağımız ve Atamız, Yenişehir'in sokaklarında, binalarımızda ve elbette kalbimizde.”

Ekran görüntüsü 2023-12-31 123551

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçının son anda iptal edilmesi tüm dünyada yer buldu. Suudi yetkililerin İstiklal Marşı'nın okunmasına, Galatasaray'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle çıkmasına ve Fenerbahçe'nin Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünün yer aldığı pankartla çıkmasına izin vermediği belirtilmişti. Olayın krize dönüşmesi sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya çıkmama kararı almıştı. Atatürk’e ve Türk Bayrağına sahip çıkan Türkiye, sosyal medyada adeta yeri göğü inletti.

Tüm şehirlerde olduğu gibi Mersin’den de tepkiler yükseldi. Yenişehir Belediye Başkanı sosyal medyadan yaptığı ilk paylaşımda, “Mustafa Kemal Atatürk kırmızı çizgimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü pazarlık konusu yapmayarak bizleri gururlandıran Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tebrik ediyorum” dedi.

Hemen ertesi günü Yenişehir, Atatürk ve Türk Bayrakları resimleriyle donatıldı. Başkan Özyiğit, Şanlı Bayrağımız ve Atamız, Yenişehir'in sokaklarında, binalarımızda ve elbette kalbimizde. Sonsuza kadar.” diyerek safını yeniden ortaya koydu.

Doktoru da Seçil Erzan Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu Doktoru da Seçil Erzan Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Ekran görüntüsü 2023-12-31 123616

Kaynak: İmece Gazetesi