Mersin'de Emekliler Yazı 'Bahar Şenliği' ile Karşıladı Mersin'de Emekliler Yazı 'Bahar Şenliği' ile Karşıladı

Meryem KARADAĞ

Mersin Valiliği, Mersin Yenişehir Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Hatay Bakkallar Ve Manavlar Odası işbirliği ile Yenişehir Belediyesi etkinlik alanında gerçekleşen fuarda Hatay esnaflarını ve sanatçıları 11 Haziran tarihine kadar yöresel lezzetleri ile eserlerini sergilediler.

Hatay'ın birbirinden değerli esnaf ve sanatçılarının, deprem psikolojisinden bir nebze de olsa uzaklaşmaları için düzenlenen etkinlikte en çok ilgi gören stantlardan birisi de Ressam Kemal Gündoğan'ın resim standı oldu. Eserlerinde Antakya'yı konu aldığını söyleyen Gündoğan, '17 yıldır resimle uğraşıyorum, 2007'de güzel sanatlar bölümünü bitirdim. 2 yıl olmuştu resim atölyemi açalı fakat yıkılacak. Tek istedim bir resim atölyesi açmak. Resim çizerken rahatlıyorum. Çünkü büyük bir hissiyatla çiziyorum. Antakya'nın tarihi evlerini, insanlarını, esnafını resimlerime taşıyorum. Bir resim çalışmam iki ay sürüyor. Her birinin anısı var benim için, anılar insanı yaşatıyor. Deprem sonrasında ilk defa böyle bir etkinlikte yer alıyorum. İnanın ki böylesi ortamları çok özlemişiz. Hepimize derin yaralar açan 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, hastalarımıza şifalar diliyorum. Benim şu an en büyük hayalim tekrardan bir atölye açabilmek. Sanat beni ayakta tutuyor' diye konuştu.

'MERSİN'DE OLMAKTAN MUTLUYUM'

Tablolarının deprem sırasında hasar aldığını söyleyen Gündoğan, 'Depremden kurtarabildiğim tablolarım ile yer aldığım standıma yoğun ilgi gösteren ziyaretçilerin olması ve aynı zamanda 4 aydır görmediğim kıymetli sanatçılarımızın gerçekleştirdiği ziyaretler beni son derece mutlu etmiştir. Mersin'de olmaktan çok mutluyum' ifadelerini kullandı.

Ayrıca bizlere böylesine bir fuar imkanı sunan Mersin Valiliği,Mersin Yenişehir Belediyesi,Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Antakya Esnaf , Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Hatay Bakkallar Ve Manavlar Odasına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz' dedi.

(Eski Antakya evi)

(Kemal Gündoğan ilk yaptığı tablo)

Editör: Haber Merkezi