Banka Genel Müdürü'nden Kredi Kartı Uyarısı Banka Genel Müdürü'nden Kredi Kartı Uyarısı

Ülkedeki milyonlarca vatandaş, birikimlerini değerlendirmek amacıyla çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Altın ve dolar genellikle öne çıkan tercihler arasında yer alırken, son günlerde ünlü ekonomistlerin yaptığı açıklamayla dikkat çekti. Ekonomistler, dolar ile ilgili önemli detayları paylaşarak yatırımcılara uyarılarda bulundu. İşte, Remzi Özdemir’in dikkat çeken o paylaşımı…

SEÇİM SONRASI DOLAR KURU NE OLUR?

Remzi Özdemir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni ve sert düzenlemelerinden sonra doların 19 liradan 27 liraya çıktığını hatırlatarak, “Fakat ondan sonra dövizde aylık 1 buçuğu geçen artışları göremiyoruz. Kısacası planlı olarak her ay düzenli olarak yüzde 1,55 dolarda artış yaşanıyor. Bu ayda yüzde 1,5 yapacaklar. Gelecek ayda ne zamana kadar sürecek? Seçime kadar sürecek. Seçimden sonra büyük bir vurguna şahit olacağız. Yabancı fonların Türkiye'deki büyük bir vurgununa şahit olacağız. Buradan yatırımcıları uyarıyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRK’TEN ALIP YABANCIYA VERECEKLER

Yerel seçimlerin hemen ardından dolarda kısmi bir artış olacağını söyleyen Özdemir, “Dolardaki kur riskini kaldıracaklar, belki 6 ay veya 1 yıl dolarda hareket görmeyeceğiz. Tıpkı 2003 ila 2004 yılında olduğu gibi ve insanların orada dolarını çözmesine neden olacaklar. Çünkü yabancı buraya dolar sokacak dolar sokup ne yapacak yüksek faizden tahvil alacak. Bakın en büyük vurgunlar para (tahvil) piyasalarında gerçekleşecek. Çünkü bu durum Türkiye'nin kredi notunu yükseltecek” açıklamasında bulundu.

FAKİRLEŞEN KİM OLACAK?

Söz konusu senaryo gerçekleştiği takdirde yabancı yatırımcıların Türkiye’den dolar bazında yüzde 40 yüzde 50 payını alıp gideceğini söyleyen uzman isim, “Biz bu filmi bir kez daha göreceğiz. Evet yabancı kazancına kazanç katacak. Fakirleşen kim olacak? Elbette vatandaş olacak” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi