TİCARET BAKANLIĞI'NDAN ÖNEMİ BİR ADIM

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile web sitelerinde ev ilanı veren bireysel satıcıların ya da emlak ofislerinin kimlik bilgilerini e-Devlet üzerinden doğrulatması zorunlu hale geldi. Ancak bu düzenleme, sektör temsilcileri tarafından yetersiz bulunuyor.

Atama Kararları Resmi Gazete’de: 11 Rektör Atandı Atama Kararları Resmi Gazete’de: 11 Rektör Atandı

YETKİ BELGESİ DOĞRULAMASI YARI YOLDA KALDI

İlk adımda kimlik doğrulamasının yanı sıra emlakçıların yetki belgesi ve mülkleri pazarlamak için aldığı yetkilendirme belgesinin de doğrulanması gerekiyordu. Ancak bu ikinci aşama henüz tamamlanmadı ve sektördeki dolandırıcılık vakalarının önüne geçilmesi için önemli bir adım atılamadı.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN UYARILARI

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, ilan portallarında yetki belgesi olmayan kaçak emlakçıların bulunduğunu belirterek, bu işletmelerin ilan portallarından çıkarılması gerektiğini vurguladı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan ise yetki belgesi olmayan emlak ofislerinin piyasada mağduriyetlere sebep olduğunu ve etkin denetim şart olduğunu ifade etti.

DEVAM EDEN MAĞDURİYETLER

Akdoğan, gerçek dışı bilgilerle yapılan ilanların ve yetki belgesi olmayan emlak ofislerinin piyasada ciddi sorunlar oluşturduğunu belirtti. Bu durumda tüketicilerin mağdur olmaya devam ettiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi