Mersin'de Önleme Aramaları ve Yol Kontrol Denetimleri Yapılıyor Mersin'de Önleme Aramaları ve Yol Kontrol Denetimleri Yapılıyor

Devrim Kartal

Mersin Valiliği, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine dayanarak, Doğu Akdeniz Bölgesi'nde 02-06 Haziran 2024 tarihleri arasında sıcaklıkların önemli ölçüde artacağı konusunda uyarıda bulundu. Valilik, yüksek sıcaklıklar nedeniyle özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanlarda bulunmamaları gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz haftalarda bölgeyi etkileyen yağışlı ve serin hava yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacak. Bölgede mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda batı kesimlerden başlayarak 6 ila 10 derece artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. En yüksek sıcaklıkların ise 34-36°C aralığında olması öngörülüyor.

Sağlık ve Güvenlik İçin Öneriler

Mersin Valiliği, vatandaşlara bol su tüketimi, güneş kremi kullanımı ve mümkünse serin ve gölgelik alanlarda vakit geçirme önerilerinde bulunuyor. Ayrıca, özellikle risk altındaki grupların sıcak hava dalgası boyunca dışarı çıkmaktan kaçınmaları, gerekli durumlarda serinletici önlemler alınması tavsiye ediliyor.

Bu süreçte, yerel yönetimlerin kamusal alanlarda serinletici tedbirler alması ve su istasyonları gibi imkanlar sağlaması beklenirken, bölge sakinlerinin ve ziyaretçilerin sağlık otoritelerinin uyarılarına uyması hayati önem taşımaktadır.

Kaynak: Devrim Kartal