HABER: Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN
Artan enflasyon ve dolar kuruyla birlikte tatil yapmak birçok kişi için hayal oldu. Hayal olduğu içinde vatandaş en düşük bütçeli yerlerden biri olan sahilleri ve parkları tercih etti. 'Bir tatil planım yok. 7 bin 500 lira maaş alıyoruz. Bu maaşla nereye tatile gidebileceksin ki?' diyen bir vatandaş bu bütçe ile ancak sahile gidebildiklerini söyledi.
Alım gücündeki erime ve yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığı ile her 100 kişiden 70'i bu yıl tatil planı yapamadığını açıkladı. Bu koşullarda tatil yapmanın imkansız olduğunu söyleyen vatandaş, 'Her şeyi erteliyoruz. 'Bu ay olmasa önümüzdeki ay, o ay olmasa sonraki ay' diyerek ihtiyaçları erteliyoruz. Mesela elektrik faturasını bu ay ödeyemiyorsun, sonraki faturayı bekliyorsun. Birini yatırıyorsun birini yatıramıyorsun. Su faturası da öyle. Hep geriden geliyorsun. Her şeyden kısıtlıyoruz. Yeme içmeden, alışverişten. Bir şeyi alabiliyor musun, alıyorsun ama zorluklarla alıyorsun. Ben bu kadar şeyin arasında nasıl tatil yapabilirim. Tek yapabileceğim tatil ailemle sahile inmek oluyor' diye konuştu.
'Garibanlar İçin Tatil Çok Zor'
Emekli bir başka vatandaş ise, 'Bir tatil planım yok. 7 bin 500 lira maaş alıyoruz. Bu maaşla nereye tatile gidebileceksin ki? Ancak sahile gidiyoruz. Şimdi oradan geliyorum. Oturdum oturdum kalktım. Başka yapacak bir şeyim yok. Tatile gitmek için en az 30-40 bin lira gelirin olması lazım. 7 bin 500 TL ile buradan Adana'ya bile gidemezsin. Yemeğimizi de evde yiyeceğiz. Dışarıda en ucuz yemek 100 lira, iki tabak yediğinde 200 lira. Sahilde bir kafede limonata 30 TL. Bizim gibi daha dışarıda yemek yemeye bütçe ayıramayan garibanlar için tatil çok zor' ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı'nın İçinde Olduğu Helikopterin Yeri Tespit Edildi İran Cumhurbaşkanı'nın İçinde Olduğu Helikopterin Yeri Tespit Edildi
Editör: Haber Merkezi