Seçim Sonrası 'İstanbul Boğazı' da El Değiştirdi Seçim Sonrası 'İstanbul Boğazı' da El Değiştirdi

Seren SABUNCU

Yaklaşık 8 aydır tam teşekküllü hizmet vermeye başlayan ve ameliyat malzemeleri başta olmak üzere birçok tıbbi malzeme alınan Çağdaşkent Mahallesi’ndeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne tabela bile asılmadı. Yaklaşık 7 yıl boş halde bekleyen hastane binasının değerlendirilmesi bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılanırken, yapılan yatırımlara karşın hastanenin Halkkent mahallesinde yaşayan vatandaşlar tarafından bilinmediğinin altı çizildi.

SEÇİMLER BEKLENİYOR’ İDDİASI

Çocuk hastalıkları, kadın doğum, çocuk psikiyatri, dahiliye, genel cerrahi gibi önemli 8 poliklinikte hasta kabulüne başlayan Toros Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası tanıtım bekliyor. Sessiz sedasız açılan hastaneden haberi olmayan vatandaşlar başka hastanelerde günlerce sıra kovalarken, Toros Devlet Hastanesi Halkkent Ek Hizmet Binasına harcanan milyonlara karşılık hastanenin açılışı ve hizmetleri duyurulmadı.

Vatandaşlar uzun süre atıl kaldıktan sonra hastaneye milyonlar lira devlet kaynağı ile tadilat yapıldığını belirterek, hastanenin faaliyetlerini duyurulması ve vatandaşlar arasında bilinirlik çalışmasının yapılması gerektiğini belirterek, önümüzdeki günlerde tabela ve tanıtım için ihaleler olacağını duyduklarını aktardılar. Hastaneye ilk önce tabela yapılması gerektiğini aktaran vatandaşlar, açılış için 2024 yerel seçimlerinin beklendiğini iddia etti.

Muhabir: Seren SABUNCU