1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2 Haziran Pazar günü 2 oturum şeklinde uygulandı.

Geçtiğimiz yıl 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınan LGS tercihleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak tercih kılavuzu ile netlik kazanacak. İşte 2024 LGS tercih tarihleri...

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tamamlanan sınavın soru ve cevap anahtarları bakanlığı internet sitesinde yayımlandı. Öğrencilerin talep etmesi durumunda ise soru kitapçıkları yarın (3 Haziran Pazartesi) verilebilecek. 

LGS sonuçları ise 28 Haziran tarihinde açıklanacak.

2024 LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Geçtiğimiz yıl LGS tercihleri 5-19 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştı. Bu yıl ise Liselere Geçiş Sistemi tercih tarihleri henüz netlik kazanmadı. LGS tercih tarihlerinin, tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından netlik kazanması bekleniyor. 

KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

ALES/2'ye 157 Bin 530 Aday Başvurdu ALES/2'ye 157 Bin 530 Aday Başvurdu

Adaylar tercih döneminde, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercihte bulunabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihi gerçekleştirebilecek.

Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3'ü seçilebilecek.

TOPLAM 20 TERCİH YAPILABİLECEK

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercihte bulunabilecek.

Yerel yerleştirme tercih ekranındaki "yeşil" renk öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanındaki okulları; "mavi" renk komşu kayıt alanında yer alan okulları; "kırmızı" renk ise il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarını tarif edecek.

Kaynak: Haber Merkezi