Seren SABUNCU

Akdeniz Belediye meclisi, ocak ayı 1. birleşimi için toplandı. Akdeniz Belediyesi Personel Anonim Şirketinin SGK prim borcuna karşılık 61 dönümlük 14 taşınmazın devredilmesi CHP ve HDP meclis üyeleri tarafından kabul görmezken, ‘Belediye neden 18 ay boyunca işçilerin SGK primlerini ödeyemeyecek durumda?’ diye soruldu.

Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Başvurular Başlıyor Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Başvurular Başlıyor

Belediye Hizmet Binası Konferans Salonunda yapılan toplantı yine gergin geçti. Mülkiyeti Akdeniz Belediyesine ait veya Belediyenin hissedar olduğu, başka kurumlarca kullanılan ve belediye  hizmetlerinde kullanılmayan taşınmazların, Akdeniz Belediyesi Personel Anonim Şirketinin SGK prim borcuna karşılık, yetkili kurumlarca belirlenecek rayiç bedel üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumuna devri konusu tartışmalara neden oldu.

Akdeniz Belediye Başkanı ve AKP meclis üyeleri bu taşınmazların devriyle birlikte belediyenin borcunun kapanacağı ve rahatlatacağını savunurken CHP ve HDP meclis üyeleri, ‘Belediye neden 18 ay boyunca işçilerin SGK primlerini ödeyemeyecek durumda?’  diye sordu.

Başkan Gültak ise bu soruya, ‘borcu olmayan belediye mi var?’ diye karşılık verdi.

Uzun tartışmalar sonrasında taşınmazlar devredilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: Seren Sabuncu