Diyarbakır'daki Kafe Saldırıları: Beş Kişi Daha Gözaltında Diyarbakır'daki Kafe Saldırıları: Beş Kişi Daha Gözaltında

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, seçim sürecinde ortaya çıkan manipülasyon çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Merkez, "Tercih ettiğiniz adaya oy attıktan sonra diğer partilerin üzerini çizin" şeklindeki paylaşımların, oyların geçersiz sayılması için yapılan manipülasyon girişimleri olduğunu belirtti.

Açıklamada, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde vatandaşların oy kullanma sürecinde dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Manipülasyon kampanyalarının, oyların geçersiz sayılması amacıyla yapıldığı tespit edildi. "Tercih" veya "Evet" mührü dışında herhangi bir işaretin, ismin, imzanın, kaşenin veya mührün basıldığı oy pusulalarının geçersiz sayılacağı belirtildi.

Ayrıca, oy zarflarının içine oy pusulası dışında herhangi bir nesnenin konulmasının da oyun geçersiz sayılmasına neden olacağı vurgulandı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, seçim sürecine ilişkin resmi açıklamaların dışında yapılan paylaşımlara itibar edilmemesi konusunda uyardı. Vatandaşların sadece resmi kaynaklardan gelen bilgilere güvenmeleri ve manipülasyon kampanyalarına karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi