Rabia ARSLAN/Meryem KARADAĞ
Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen besiciler, özenle yetiştirdikleri kurbanlıklarını kentte kurulan pazarlarda satışa sunuyor. Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar ile besiciler arasında zaman zaman sıkı pazarlıklar yaşanıyor.
'KÜÇÜKBAŞIMIZ GEÇEN SENEYE GÖRE YÜZDE YÜZ ZAM ALDI'
Kurban fiyatlarının artışı ile ilgili konuşan besici, ' Küçükbaşımız geçen seneye göre yüzde yüz zam aldı. Geçen sene en iyi mal 6 bin lira iken şuanda 12 bin liradan aşağı iyi mal zor bulursunuz. Asgari ücrete göre fiyat biçiyoruz zaten, ama vatandaşın bütçesine uygun mu değil mi bilemem. Bana soracak olursan pahalı ama her türlü bütçeye göre kurbanlarımız mevcut. Her şeye zam geldi mesela taşıma ücreti geçen sene 5 liraysa, bu sene 15 lira oldu bu artışta kurbanın üzerine biniyor 'ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin İl İçi Tayin Başvuruları Başladı Öğretmenlerin İl İçi Tayin Başvuruları Başladı

'PAZARDA SATIŞ ÇOK GÜZEL'
Pazardaki tercihlerin genellikle büyük baş olduğunu belirten besici, 'Küçükbaşa bakan insanların iyi bir kurban almak için 12 bin 13 bini gözden çıkarması gerekiyor. 5-6 bin TL'ye de var ama iyi değil gerçekten. Vatandaşın tercihi büyük baş hayvandan yana biz tam aksine satılmaz diye küçükbaşa yönelmiştik ama yanılmışız. Temin edip bu hizmeti veriyoruz. Pazarda zaten satış çok güzel biz boş kalamıyoruz. Sürekli çalışma halindeyiz. Bayrama, satışa hazırlıklıyız 'diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi