Rabia ARSLAN / Meryem KARADAĞ

Tarihi Zafer Çarşısının tahliye yıkım süreci sadece oradaki esnafları değil tüm Mersin'i ilgilendiren bir konu haline gelmişti. Bu süreç mahkemeye hukuk zeminine taşınmış ve esnaf hakkını aramaya başlamıştı. Bugün geldiğimiz süreçte mahkeme tahliye ve yıkımın durdurulması kararını verdi. Bu konuya ilişkin esnaf adına konuşan Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, 'Mecliste ben hukuka bakarım diyen Mersin Büyükşehir Belediye (MBB) Başkanı Vahap Seçer 'in hukukun verdiği kararı uygulanmasını bekliyoruz' dedi.

Devletin malını korumak önce şehrin valisinin ve sonrada halk ve esnafın görevi olduğunu vurgulayan Algüllü, 'Esnaf binaların sağlam olduğunu özel firmaya yaptırılan deprem raporunun ellerindeki bilgi ve belgelerden dolayı güvenilir olmadığını iddia etmiştik. Devletin malını korumak önce sayın valimizin sonrada halk ve esnaf olarak bizim görevimizdir. Yeniden bağımsız bir kuruluş tarafından deprem raporu analiz çalışması yapılmasını istemiştik. Gelmiş olduğumuz süreçte mahkemeler ilk önce Zafer çarşısına yürütmeyi durdurma kararı vermiş, bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) Zafer Çarşısı ve Kırmızı Lacivert ile ilgili yaptığı yıkım ihalesini iptal etmek zorunda kalmıştı. Daha sonra yine Adana istinaf mahkemesi 5.hukuk dairesi Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İstinatlar esnafların tahliyesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kırmızı Lacivert İşhanı ve Özel İdare İstinadından esnafların şimdi iki beklentisi var. Birincisi mahkeme kararına uygulayarak derhal kiracıların tahliye süresinin durdurulması ve ikinci isteği ise Mersin valimize yaptığımız binaların yeniden belirleme ile bağımsız firmalardan deprem risk raporunu hazırlaması gerekiyor. Mecliste ben hukuka bakarım diyen Mersin Büyükşehir Belediye (MBB) Başkanı Vahap Seçer 'in hukukun verdiği kararı uygulanmasını bekliyoruz' diye konuştu.

Mersin'de AK Parti Binası Önündeki Adalet Nöbetine Polis Engeli Mersin'de AK Parti Binası Önündeki Adalet Nöbetine Polis Engeli
Editör: Haber Merkezi