Devrim KARTAL

Mersin Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencilerini Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği'nin 2023 yılı ikinci dönem sonuçları duyuruldu.

Bu sonuçlara göre, Mersin Üniversitesi'nin Eğitim, Mimarlık, Eczacılık, Fen, Mühendislik, ve Tıp Fakülteleri ile İçel Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan toplam 18 proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

G Jv Zz4K X M A Ax Nw L

15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma Günü Tarihçesi 15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma Günü Tarihçesi

Üniversitenin başarıya ulaşan öğrencileri ve projelerin danışman akademisyenleri, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından tebrik edildi.

Rektör Yaşar, yaptığı açıklamada, "Üniversitemizin öğrencilerinin lisans dönemlerinde araştırma projeleri geliştirmesi ve bu projelerle TÜBİTAK'tan destek almaları, üniversitemiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Araştırma üniversitesi olma yolunda ilerlerken, öğrencilerimiz ve akademik personelimizle elde ettiğimiz bu başarılar bizi daha da motive etmektedir," dedi.

1711451894

Rektör, ayrıca, 2025 yılından itibaren TÜBİTAK'tan 10 ve üzeri ön lisans ve lisans öğrenci projesi desteği alan birimlere 100.000 Türk Lirası destek vereceklerini belirtti.

Editör: Devrim Kartal