Avrupa kentleri sadece tarihi ve mimari güzellikleriyle değil, aynı zamanda suç oranlarıyla da anılmakta. Avrupa'nın bazı popüler turizm bölgelerinde, günlük yaşamın huzurunu bozan suçlar, şehir sakinlerini endişelendirmekte ve kentlerin güvenlik konusundaki gerçeklerle yüzleşmesine neden olmaktadır.

Numbeo istatistik şirketi, son 3 yılda siteyi ziyaret topladığı verilerle bir suç endeksi oluşturdu ve en tehlikeli 10 Avrupa kentini belirledi. İşte karşınızda gitmeden önce bir kez daha düşüneceğiniz o 10 şehir...

10. NANTES (Fransa)

Nantes, 300 binden fazla nüfusuyla Fransa'nın altıncı büyük kentidir. Loire Nehri üzerinde, Pays de la Loire bölgesinde yer almaktadır. Nantes, şu anda müze olan Orta Çağ kalesi Brittany Dükleri Şatosu'na da ev sahipliği yapmaktadır.

9. GRENOBLE (Fransa)

Grenoble, Fransa'nın güneydoğusundaki Auvergne-Rhône-Alpes bölgesinin başkentidir. Alplerin eteklerinde, Drac ve Isere nehirleri arasında yer almaktadır. Grenoble'un nüfusu yaklaşık 160 bindir. Kent, Orta Çağ'da tekstil endüstrisinin başkentlerinden biriydi. Ayrıca II. Dünya Savaşı sırasında direniş hareketinin de önemli bir merkeziydi.

8. LİEGE (Belçika)

Liege, Belçika'nın Valonya bölgesinde yer alır. Maas Nehri üzerinde, Brüksel'in yaklaşık 90 kilometre doğusunda bulunur. Yaklaşık 200 bin kişilik nüfusa sahiptir. Liege, Belçika'nın en eski üniversitelerinden biri olan Liege Üniversitesi de dahil olmak üzere bir dizi üniversiteye ev sahipliği yapıyor.

7. MONTPELLİER (Fransa)

Montpellier, Güney Fransa'nın Oksitanya bölgesindeki en büyük ikinci şehirdir. Akdeniz kıyısından 12 kilometre uzaklıkta bulunur. Nüfusu 300 bin kadardır. Tarihi şehir merkezi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almakta olup dar sokakları ve Orta Çağ'dan kalma binalarıyla tanınır.

6. NAPOLİ (İtalya)

Napoli, Roma ve Milano'dan sonra İtalya'nın üçüncü büyük şehridir. Tiren Denizi kıyısında yer alan Campania bölgesinin ise başkentidir. Napoli'nin nüfusu 1 milyondan fazladır. Şehir pizzası, tarihi merkezi ve Vezüv Yanardağı'na yakınlığı ile bilinir.

Mersin’de “Orman Benim” Kampanyası Devam Ediyor Mersin’de “Orman Benim” Kampanyası Devam Ediyor

5. CHARLEROİ (Belçika)

Charleroi, Belçika'nın güney bölgesi Valonya'nın en büyük şehridir. Sambre-Meuse Vadisi'nde, Brüksel'in yaklaşık 50 kilometre güneyinde bulunur. Nüfusu 200 binin üzerindedir. Spor meraklıları için popüler bir yer olan bu kent, Charleroi Sporting futbol kulübüne ve Charleroi Wolves buz hokeyi takımına ev sahipliği yapıyor. Şehir aynı zamanda duvar resimleri ve grafitileri sayesinde sokak sanatıyla da tanınıyor.

4. COVENTRY, (İngiltere)

Coventry, İngiltere'nin merkezinde, Batı Midlands bölgesinde yer alıyor. Nüfusu 340 bin'in üzerindedir. Coventry özellikle otomobil endüstrisi ile tanınır.

3. BİRMİNGHAM (İngiltere)

Bir zamanlar Sanayi Devrimi'nin merkezi olan Birmingham, Londra'dan sonra Birleşik Krallık'ın en büyük ikinci kentidir. Burada, 100'ü aşkın ülkeden 1 milyondan fazla insan yaşıyor. Yüksek suç oranına rağmen Birmingham popüler bir turizm merkezidir. Canlı kültürü ve gece hayatıyla bilinir.

2. KATANYA (İtalya)

Katanya, Palermo'dan sonra Sicilya'nın en büyük ikinci şehridir. Adanın doğu kıyısında, dünyanın en aktif yanardağlarından biri olan Etna yanardağının eteklerinde yer alıyor. Katanya, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de bir parçasıdır. Şehrin Barok mimarisi Sicilya, İspanyol ve İtalyan stillerinin eşsiz bir karışımını sunuyor.

1. MARSİLYA (Fransa)

Marsilya sadece Fransa'nın en büyük ikinci kent değil, aynı zamanda ülkenin en eski şehridir. Tarihi 2 bin 600 yıldan daha eskiye dayanıyor. Ayrıca Marsilya, Fransa'nın önemli de bir liman kentidir. Nüfusu 850 bin'den fazladır.

Kaynak: Haber Merkezi