Ebru DOST

Konuşmasına geçmiş seçimlere ve mevcut kabineden bahsederek başlayan Başkan Abdullah Özyiğit, 'Sonuçlar hepimize hayırlı olsun. Ülkemizin içinde bulunduğu tablo özellikle demokratik manada ve ekonomik manada çokta iç açıcı değil. Yeni Hazine ve Maliye bakanının açıklamaları bir önceki ekonomi politikalarının ne durumda olduğunu açıkladı. Öte yandan Yenişehir'de bizlere yüzde 75'e yakın oy veren vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Yenişehir ailesi olarak siyasi görüş, mezhep, ırk farklılığı gözetmeksizin hizmetlerimizi yapıyoruz. Biz bir aileyiz. Karşılıklı iyi ilişki, iletişim ve dayanışma ile yolumuza devam edeceğiz' diye konuştu.

'ÇEVRE KONUSUNDA EN DUYARLI BELEDİYELERDENİZ'

32 Bıçak Darbesine İyi Hal İndirimi 32 Bıçak Darbesine İyi Hal İndirimi

5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne dikkat çeken Özyiğit, belediyesinin çevre konusundaki icraatlarını sıraladı, başkan Özyiğit, Çevre için Türkiye'de en özel uygulamaları yapan belediye ve meclislerden biriyiz diyerek,' Türkiye'de çevre için en özel uygulamaları yapan belediye ve meclislerden biriyiz. Yenişehir'e değer katmaya ve gelecek nesillere de bırakırken yaşanabilir bir kent bırakma hedefimizi gerçekleştiriyoruz. Çevre bilincini arttırma, çevresel sürdürülebilirlik anlamında farkındalık için etkinlikler yapıyoruz. Örneğin; çevre, deniz temizliği, atölyeler, bilgilendirme stantları vs.

Ayrıca Özyiğit,' Online süreç tamamlanınca oksijen salınımını arttıracak ağaç ve bitkilendirme çalışmaları yapılacak. Bina dış cephe binalarda beyaz ve tonları kullanılacak. Ağalandırma protokolleri oluşturulacak. Geri dönüşümde vatandaş desteği üst seviye ye çıkacak. Park, bisiklet yolunda elektrikli şarj istasyonlarına devam edilecek. Akıllı kent projeleri, elektrikli araçlarla filolar desteklenecek. Beyaz zemin yüzeyler çim İle kaplanarak yağmur sularının yer altına girmesi sağlanacak. Yenişehir'de yapılacak uygulamaları yapay zeka ile gerçekleştireceğiz. Her uygulamayı iklim ve enerji esaslı özellikler düşünerek yapacağız. 2050 hedefi iklim enerji konulu eylem planını hazırlayan ve meclisine onatan ilk ve tek belediyeyiz' dedi.

YENİŞEHİR'E 3 MAHALLE DAHA EKLENİYOR

Yenişehir'in belediye meclisinde, Yenişehir'e 3 mahalle daha ekleneceği müjdesi de geldi. Özyiğit, Yenişehir'e Yeşilvadi Mahallesi, Ataşehir Mahallesi ve Yenikent Mahalle'sinin ekleneceği müjdesini verdi.

YENİŞEHİR'İN SPORDAKİ BAŞARISI

Yenişehir belediyesi olarak spora ve sporcuya desteklerinin her zaman devam edeceğini bildiren başkan Özyiğit, Yenişehirli sporculara başarılar dilerken, yazın gelmesiyle beraber belediyenin sunduğu spor etkinliklerini duyurdu. Özyiğit,' Yaz tatiline az kaldı. Yaz tatili ile beraber faaliyete geçecek; futbol, basketbol, tenis gibi kurslarımız başlayacak. Kişisel gelişim ve sosyalleşmek için aileleri, çocuklarının kaydını yapmaya davet ediyorum. Ayrıca Ulusal da, Yenişehir'i temsil eden 4 farklı branştan öğrencilerimiz var. Bizler, turnuvalara katılmak için bütün imkanları sunan bir belediye olarak gururluyuz. Geleceğin yıldızları, sanatçıları ve bilim insanları olmalarını istiyoruz' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi