Kahvaltılarda severek tükettiğimiz zeytinler doğru şekilde saklanmadığında kısa süre içerisinde yumuşamaya ve bozulmaya başlar. Zeytinin daha sağlıklı bir şekilde uzun süre tüketilebilmesi için bazı saklama yöntemlerinin öğrenilmesi gerekiyor. İşte zeytinin bozulmasını önleyen sağlıklı sakama yöntemleri:

Bahar Alerjisi Kimlerde Sık Görülür? Bahar Alerjisi Kimlerde Sık Görülür?

Yağ içinde saklama: Zeytinin sağlıklı kalması ve uzun süre bozulmaması için en sık tavsiye edilen yöntem zeytinleri yağ içerisinde bekletme yöntemidir. Yağ zeytinin kurumasını engelleyerek taze kalmasına yardımcı olacaktır. Bu yöntemi uygulamak için zeytinleri bir cam kavanoz içerisine koyun ve üzerine sızma zeytinyağı ekleyin. Bu şekilde zeytinler taze kalacaktır. 

zeytin-yag-n9n6

Salamura yöntemi: Bir başka etkili yöntem ise zeytinleri salamura etmekten geçer. Zeytinleri tuzlu suya koyarak saklama yöntemi en eski zeytin saklama yöntemlerinden biridir. Bu yöntemi uygulamak için zeytinleri tuzlayıp su içerisinde bekletin. Serin ve kuru bir yerde ekleyen zeytin taze kalacaktır. 

Vakumlu ambalaj: Bir diğer zeytin saklama yöntemi ise zeytinleri hava almayacak vakumlu bir ambalaj içerisinde saklama yöntemidir. Bu sayede zeytinin havadan alacağı nem ile bozulma riski ortadan kalkar ve zeytin uzun süre tazeliğini korur. Zeytinleri vakumlu ambalaj içerisinde saklayarak uzun süre taze zeytin tüketebilirsiniz. 

Zeytini dondurma işlemi: Zeytinlerin dondurulması aylarca taze kalmasına yardımcı olur. Dondurulan zeytinler daha sonra çözülüp kullanılabilir ve tazeliğinden herhangi bir şey kaybetmez. Bu yöntemi kullanmak için zeytinleri bir kap içerisinde ya da dolap poşetleri içerisinde saklayabilirsiniz. 

Kaynak: İmece Gazetesi