Atatürk'ü inkar etmek demek,

İçinde yaşadığın ve adı vatan olan evin üzerine inşa edildiği arsayı inkar etmek demektir. Atatürk'ü anlamadan popülist tepkilerle yermek demek, arsanın üzerine yapılan evi yermek ve küçümsemek demektir. Onu özümsememek, vatan denilen evin duvarlarını, zeminin üzerine çatı olan yapıyı özümsememek demektir.

Onun fikirlerine kendine uzak hissetmek, adı vatan olan o evde pişirilen yemeği yemek ama beğenmemek demektir. Onun vatan sevgisini sorgulamak onun sana sunduğu ve adı vatan olan evin seni dış etkilerden koruyan kalın duvarlarını sorgulamak demektir. Ona yaptığın saygısızlık, vatan adlı evin bulunduğu coğrafyaya ve o evde yüzyıldır yaşayan millete yapılan saygısızlıktır.

Vatan bir evdir, yurttur ve okuyup anlamaya çalışılmadıkça Atatürk'ün sana büyük bedeller ödeyerek verdiği o evin değerini idrak edebilmen elbette zordur.

Atatürk'ün politikalarını bugünkü bakış açısıyla eleştirmek gibi bir hakkı dahi Atatürk'ün demokrasi kültürü ile elde etmiş olmana rağmen, eleştiri ve saygısızlığı birbirine karıştırman senin iyi niyetli olmadığını senin sadece bir sinek olduğunu asıl kötü kokunun bataklıktan geldiğini gösterir.

Atatürk Türk toplumun önderi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve büyük bir dehadır. Üzerinde sayısız faydalı sıfatları barındıran büyük komutana yapılan saygısızlık, onun kurduğu Cumhuriyete yapılan saygısızlıktır.

Dileriz ki okuma ve araştırma konularına meyleden kişilerin sayısı artsın, dileriz ki gençlerimiz ilgi çekmek, ilgi odağı olmak, kendini fark ettirmek için popülist ve içi boş hezeyanlara sürüklenmek yerine kendilerini, başarılarıyla Atatürk'ün onlara emanet ettiği ülkeye sahip çıkarak, şanlı bayrağımızı uluslararası yarışmalarda, müsabakalarda dalgalandırarak gösterebilsin.