Medikal ve güzellik merkezi görünümünde kurdukları paravan şirketler üzerinden örgütlü şekilde kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınan Engin-Dilan Polat çifti soruşturmasında yakalananların sayısı 24’e yükseldi. MASAK ve vergi uzmanlarınca akrabalarının ve yakınlarının üzerine kurdukları paravan şirketler üzerinden kara para aklama transferi ve vergi kaçakçılığı yaptıkları belirlenen çiftin, 4.5 milyar liralık bir yasa dışı bahis ve kumar parasını akladıkları ileri sürüldü.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde MASAK ve vergi uzmanlarının desteğiyle yürütülen örgütlü şekilde kara para aklama ve vergi kaçakçılığı soruşturmasında, operasyon düzenlenen adreslerden ele geçirilen belgelerin incelemesi sürüyor. Belgeleri inceleyen uzman ekipler, Dilan ve Engin Polat çiftinin önceki akşam “kara kutu” olarak adlandırılan avukatları Haydar Enes Çetinkaya’nın gözaltına alınmasının ardından 1 milyon 800 bin liralık para transferinin takibi üzerinden de Ankara’daki şüphelilere ulaştı.

ANKARA’YA UZANDI

Soruşturma savcılığınca hazırlanan gözaltı listesinde bulunan 31 şüpheliden avukat Çetinkaya’dan sonra dün sabah saatlerinde haklarında gözaltı kararı bulunan Nilgül Yılmaz, Metin Yılmaz, Gürsel Yılmaz isimli şüpheliler İstanbul’da teslim oldu. Ankara’ya uzanan soruşturmada ise Gözde Bilgiç, İsmail Bilgiç, Mustafa Özalp ile Kübra Doğan isimli şüpheliler gözaltına alındı. Soruşturmada gözaltı sayısı 24’e çıkarken, şüphelilerin Polat çiftine ait şirketlerinin Ankara’da franchising bayilik verdiği Dipomed Ankara Medikal’in sahip ve çalışanları olduğu öğrenildi.

İTİRAF ETTİLER

Yapılan soruşturmada Dipomed Ankara Medikal yöneticisi Mustafa Özalp’in kız arkadaşı Kübra Doğan’ın hesabına 1 milyon 800 bin liralık bir para transferi gerçekleştirildiği tespit edildi. Şüpheli Doğan, ifadesinde paranın Polat çiftine ait olduğunu ve sevgilisinin kendisine gönderdiğini itiraf etti. Şüphelilerin 8’inin ifadesinin tamamlandığı, Polat çiftinin ifadelerinin alınma işlemlerine ise dün saat 17.20 sıralarında başlandığı ve 23.45’e kadar sürdüğü belirtildi. Soruşturmada Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a ise 40 sayfalık soru hazırlandığı öğrenildi. Çifte, “Bu kadar parayı nereden, nasıl kazandınız?” çerçevesinde sorular yöneltildiği belirtildi.

TÜİK Açıkladı: Türkiye'nin En Genç İli TÜİK Açıkladı: Türkiye'nin En Genç İli

DİLAN POLAT ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polat çiftiyle birlikte gözaltına alınan toplam 18 şüpheli bu sabah adliyeye sevk edildi. Diğer 6 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.6545e3ac86b24a597cdae3a36545e3ac86b24a597cdae3a1

Kaynak: Haber Merkezi