Seren SABUNCU

Mersin’de ‘yılan hikayesi’ diye adlandırılan projelerden biri de ‘hızlı tren hattı’ projesi oldu. Vatandaşın Mersin-Adana, Adana-Mersin güzergahında özellikle iş ve üniversite için kullandığı ucuz ve hızlı ulaşım ağı olan demiryolunda, hızlı tren yapımı projesi için seferler eper azaltılmıştı. Özellikle pandemi ile birlikte sekteye uğrayan proje için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Gaziantep hızlı tren çalışmalarının hızlı şekilde devam ettiğini söyledi.

Erdoğan'dan 'Emniyet Operasyonu' Sonrası Açıklama Erdoğan'dan 'Emniyet Operasyonu' Sonrası Açıklama

Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gaziantep'e Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geldiklerini belirten Bakan Uraloğlu, kentte ulaşım alanındaki gerekli hizmetleri yaptıklarını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gaziantep'e ulaşım alanında gerekli olan hizmetleri bizler yapıyoruz, değerli hemşerilerim. Biz Gaziray'ı bitirdik, hizmete açtık. Nasıl memnun musunuz? Biz hızlı treni Mersin'den yola çıkardık. Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep'e inşallah gelecek. Hızlı bir şekilde devam ediyoruz, şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

Şimdilerde vatandaşın gözü kulağı bu projede olmaya devam ediyor.

Kaynak: İmece Gazetesi