Memleketin gittiği her köşesinde halkın derdi ile dertlenen, kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı ve enerjisini o ilin kalkınmasına kullanan Ali Hamza Pehlivan’ı ‘’SÜPER VALİ’’ olarak adlandırmak isterim  

Çünkü en genç Valilerinden olan, çalışkanlığı ile görev yaptığı her ilde iz bırakan Vali Ali Hamza Pehlivan yine bizi şaşırtmadı.

’NE OLDU BİZİM BU OTOYOL’’ ‘’YILAN HİKAYESİNE DÖNEN AKDENİZ SAHİL OTOYOLU’’ başlıklı köşe yazımızı okur-okumaz Kara Yolları Bölge Müdürü ile birlikte çalışmaları yerinde incelemek üzere soluğu   ‘’Çeşmeli-Erdemli-Silifke Taşucu otoyolu’ ’unda aldı.

Whatsapp Image 2024 05 26 At 09.46.41

Vali Pehlivan umut verici gelişmelerle birlikte, Çeşmeli-Erdemli-Silifke Taşucu/ Mersin Antalya otoyolu çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini açıkladı. Vali Pehlivan bu uzun soluklu bekleyişin sonuna yaklaşıldığı müjdesini de verdi.

-Vali Pehlivan:

-Dev projede 16 tünel, 8'er viyadük ve köprü hizmete girdi.
-17 milyar TL'lik Akdeniz Sahil Yolu projesinin 264 kilometrelik mesafeyi 228 kilometreye düşürecek olan Mersin ayağında şu ana kadar 203 kilometre bölünmüş yol, 16 tünel, 8 viyadük, 8 köprü tamamlanıp hizmete açıldığını açıkladı.

12 saat süren Mersin- Antalya arasındaki ulaşım 5 saate kadar düştü. 11 kilometre içerisinde 6 tünel, 7 viyadükten oluşan kısmın da ihalesi yapıldı.

Bittiğinde 500 kilometre olan bu yolda toplam 150 dakika kısalma olacak, hali hazırda bitirilen 203 kilometre bölünmüş yol sayesinde 4-5 saatlere inmiş durumda….açıklamasını yaptı.

Vali Pehlivan’ın açıklamasıyla bölge halkında ve iş dünyasında büyük bir heyecan ve umut uyandırdı.

Halkın güvenini kazanmış ve desteklenmiş olması, onu gerçekten değerli bir yönetici yapıyor. Sadece yönetimdeki başarısıyla değil, aynı zamanda toplumla iç içe olması ve halkın sorunlarına duyarlılığıyla da öne çıkıyor.

Mersin'in geleceği için çıktığı bu yolculukta, ‘Süper Vali'nin liderliğiyle bölge, daha güçlü ve daha parlak bir yarın için hazırlanacağına inanıyorum.

En genç Valilerinden olan ve halka yakınlığı ile bilinen Ali Hamza Pehlivan’ın bu hızı ve enerjisi ile Türkiye tarihine unutulmaz DEVLET YÖNETİCİLERİ arasında yer alınması gerekir diye düşünüyorum.

 ********            ******  **********

Bir diğer kon ise, Türkiye'nin önemli ulaşım ağlarından biri olan Mersin-Adana demiryolu hattı, ekonomik canlılığın sağlanmasında kritik bir rol oynamaktadır.

Mersin-Adana Hızlı Tren yatırımını destekliyoruz.

Ancak, hızlı tren hattının 2 yıl boyunca geçici kapanacak olması, bölge ekonomisi üzerinde önemli olumsuz etkiler doğurabilir.

Mersin ve Adana gibi önemli turistik destinasyonlara bağlı olan hızlı tren hattının kapanması, turizm sektöründe belirgin bir düşüşe neden olabilir.

Yerli ve yabancı turistlerin ulaşım imkanlarının kısıtlanması, bölgedeki oteller, restoranlar ve diğer turizm işletmeleri üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir. Bu durum, bölgedeki istihdamı da olumsuz etkileyebilir.

Taşımacılık ve Lojistik Sektöründe durgunluk ve ekonomik kayıplar yaşanacaktır. Bölgedeki ekonomik büyümeyi ve yatırımları da olumsuz yönde etkileyecektir.

Ancak kapanma durumunda, bu potansiyel yatırımların ertelenmesi veya başka bölgelere yönlendirilmesi söz konusu olabilir.

Mersin-Adana hızlı tren hattının 2 yıl boyunca kapanması, bölge ekonomisi üzerinde ciddi olumsuz etkilere neden olabilir.

Turizm sektöründeki düşüş, taşımacılık ve lojistik sektöründeki kayıplar ve ekonomik büyüme ve yatırımlardaki durgunluk, bölgedeki işletmeleri, çalışanları ve yerel ekonomiyi olumsuz etkileyeceği kesindir.

 Bu nedenle, kapanmanın etkilerini hafifletmek için acil önlemler alınması ve alternatif çözümler bulunması gerekmektedir.