Seren SABUNCU

Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Başvurular Başlıyor Sözleşmeli Öğretmen Ataması İçin Başvurular Başlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı meclis toplantısında Mersin gündeminden düşmeyen Zafer Çarşısı'nın yıkılma kararı meclisi gerdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 'riskli yapı kararı elimde' derken Cumhur İttifakı meclis üyeleri özel bir şirkete yapı riski yaptırıldığına vurgu yaptı.

Mersin ili Akdeniz ilçesinde bulunan Kırmızı Lacivert hanı ve Zafer Çarşısı'nın yıkılma kararı Cumhur İttifakı meclis üyeleri ve Millet İttifakı meclis üyeleri arasında gerginliğe neden oldu. Konu hakkında konuşan Başkan Seçer, 'Yapı tespiti yaptırdık ve söz konusu yerlerin riskli yapı olduğuna dair sonuç çıktı. Ben Zafer Çarşısı'nın tarihi yapısını bilen biriyim ve esnafı mağdur etmek gibi bir niyetim yok lakin belediye başkanı olarak güvenliği sağlamak zorundayım' dedi.

Cumhur İttifakı üyeleri ise yapı riskinin özel bir şirkete yaptırıldığının altını çizdi ve Bakanlığa bağlı olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün devreye girmesi gerektiğini söyledi. Konu hakkında söz alan Akdeniz Belediye Başkanı ise, 'Riskli alan kırmızı lacivert iş hanıdır, zafer çarşısında riskli bir yapı tespiti söz konusu olduğuna dair bir bilgi elimize geçmedi' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi