İsis (taht tanrıçası) Mısır mitolojisinde, Osiris'in hem kız kardeşi hem eşi hem de oğulları Horus'un annesi olup, büyük bir ana tanrıçadır. Çoğu zaman İsis ve tanrıça Hathor birbirine karıştırılır çünkü ikisi de büyük ana tanrıçalardır. İsis ile ilgili olarak bir hiyeroglifte doğum temsil edilmiştir. Eski Mısırlıların doğum hakkındaki inanışlarına yönelik çok az şey bilinmesine rağmen, doğum için ayrı bir hiyeroglif olduğu bilinmektedir. Bu hiyeroglifte, doğum esnasında yeni doğanın başı uygun bir şekilde tasvir edilmektedir. Tıbbi papirüsde, normal doğum eylemi hakkında hiçbir şey söylenmez ve yalnızca kralların büyülü doğumunun temsilleri vardır. Temsilde, İsis’in kendini kadının önüne, Nephthys'i arkasına koyduğu ve Heqet’in doğumu hızlandırdığı anlatılır.

Hathor ise inek tanrıçası olarak da bilinip sembolize edilmektedir. Hathor, aynı zamanda, Horus'un evi anlamına gelir. Tüm yaşamı tasarlayan, ortaya çıkaran ve sürdüren büyük anne veya kozmik tanrıçayı temsil eden Mısır'ın en eski tanrıçalarından biridir.4 Doğurganlık tanrısı Amun'dan “doğanın kalbini güçlü yapmasını ve gelmekte olanı canlı tutmasını” istemesi gibi doğum sözleri tekrarlandı. Plasentanın ayrılmasına yardımcı olmak için başka bir büyü kullanıldı: “Aşağı in, plasenta, aşağı in! Ben, doğum yapanın, sanki çoktan doğum yapmış gibi, olduğundan daha iyi olması için sihir yapan Horus'um. Bak, Hathor ona sağlık muskasıyla elini uzatacak! Ben onu kurtaran Horus'um!”

Mısır mitolojisinde cüce tanrı Bes, evlerin annelerin, çocukların, hamilelik ve doğum sırasında kadınların koruyucusu olmasının yanında bir kil cücesi olarak grotesk görünümü ile kötü iblisleri korkuttuğuna da inanılmaktadır. Eski Mısır'da cüceler ve pigmeler, göksel armağanlara sahip insanlar olarak görülüyordu. Onlara hatırı sayılır bir saygıyla davranılırdı ve yüksek sosyal konumlardan yararlanabilirlerdi. Konjenital anormallikleri tanrılarla ilişkilendirmek ve varlıklarını rasyonelleştirmek için onlara farklı bir varoluş düzeyi atfeden antik çağ insanı cüce tanrıya, özellikle Bes ve Ptah'a saygı duymuştur.

Mısır tanrıçası Serquet, Selkıt ve Selket adlarıyla da tanınmaktadır. Akrep sokmalarında hayat veren bir tanrıça olarak kabul edilmiş, akrep şeklindeki bir kadın olarak betimlenmiştir. Kadınlara doğum eyleminde yardım ettiğine, büyü yaptığına ve kötü ruhlu olanlara ölüm verdiğine inanılırdı. Hastalıkları iyileştirdiği ve salgınların tanrıçası olduğu kabul edilerek tapınılırdı. Ayrıca mumyalama işlemlerini organize ettiğine bu işlemde, kanabos kavonozlarına konulmuş olan iç organları koruduğuna inanılırdı.