MHP'nin 154’lükler Listesindekiler Ne Yapacak? MHP'nin 154’lükler Listesindekiler Ne Yapacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), çay üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Çay Mitingi düzenliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel mitinginde konuştu: 

“Milletin gündeminde ne varsa o bizim gündemimizde olacak. Onu konuşacağız. Onu anlatacağız. Müzakereler yapacağız. Eğer sonuç alamazsak sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir. Sizin sesinizi duyacağız, sesinizi duyuracağız.

Birileri siyasetteki normalleşmeden rahatsızlık duyup eski kavgalı günleri, tartışmalı günleri geri getirmek istiyor ama ben şunu söylüyorum; normalleşme muhalefetin dozunu düşürmek değildir, normalleşme vatandaşın sorununu görmemek değildir, haksızlığa susmak değildir. Aksine normalleşme hem müzakere hem mücadele etmek, sorunu görmek, en yapıcı muhalefeti yapmak, gerektiğinde de meydanları da doldurmak, eylem de yapmak, sesin en gürünü çıkarmaktır.

CHP olarak bugün burada bulunmamızın en önemli sebebi 31 Mart’ta hep birlikte büyük bir başarı kazandığımız Türkiye İttifakı’nın bize yüklediği sorumluluktur. O yüzden ben Türkiye İttifakı’nın verdiği görev ve sorumlulukla buraya geldim. Karşımda sadece CHP’liler yok, tüm görüşten Rizeliler buradalar. Doğu Karadenizliler buradalar. Biz burada Rize İttifakı’nı görüyoruz. Çay İttifakı’nı görüyoruz.

Filistin’i tanıyan ülkeleri tek tek arıyoruz, teşekkür yazıları yolluyoruz. Şu ana kadar 50’ye yakın ülke tanıdı. Bütün dünyanın Filistin’i tanımasını bekliyoruz. Zulüm dursun diyoruz. İsrail’in yaptığı katliamları, soykırımı bir kez de Rize’den lanetliyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi