Bazı fiziki rahatsızlıklarda doktora gideriz. çeşitli tetkikler yaptırır, filmler çektirir, parasal ve zamansal harcamalar yaparız; fakat bir sonuç alamayız. Hatta bazen doktorun, “Hiçbir şeyiniz yok; sağlıklısınız.” demesine sinirlendiğimiz bile olur. Rahatsızlık hissetmek fakat çare bulamamak çok zor gelir. Sebebi bulunamayan bu tür durumlarda konulan en kolay teşhis ise “sinirsel” tabiridir. Halbuki durumumuz sinirsel olmayabilir. Belki de kolaylıkla halledebileceğimiz ancak hiç aklımıza gelmemiş; kendimizden kaynaklanan basit bir neden olabilir.

Güneş sisteminde yer alan gezegenlerin de sağlığımız üzerinde önemli etkileri vardır. Her gezegen belli organları idare eder. Haritadaki sert etkileri, bunlarla ilgili rahatsızlıklara yol açar.

Ay: Mide, rahim, lenf bezleri, memeler, sindirim sistemi ve vücut sıvılarını etkiler. Psikolojik bozukluklarla ilgisi vardır.

Merkür: Sinir sistemi, hareket organları, akciğerler, solunum organları, omuz ve köprücük kemiği.

Venüs: Böbrekler, boğaz ve üst solunum yolları, vücut güzelliği.

Güneş: Kalp, kan dolaşımı, vücut ısısı, sırt bölgesi, omurilik, safra kesesi

Mars: Baş bölgesi, beyin, gözler ve öd kesesi. Ayrıca kesikler, ameliyatlar, kanamalar ve yaralarla ilgilidir.

Jüpiter: Karaciğer, kan, damarlar ve hormonlar.

Satürn: Yaşlılık, deri, kemik, dişler, dalak ve kemiklerin ihtiyacı olan kalsiyum. Uzun süren, ağır hastalıklarla ilgilidir.

Uranüs: Bacaklar, ruhsal ve zihinsel rahatsızlıklar, hamilelikte görülen düşük olayları, kazalar, kırıklar, tehlikeler ve ani olaylarla ilgilidir.

Neptün: Salgı bezleri, vücut sıvıları, beyin çalışmalarından düşünce ve hayal fonksiyonları .

Plüton: Damar fonksiyonları, cinsel organlar, hayatın sonu.

Gezegen pozisyonlarının etkileri: Kişiye özel sabitleşmiş haritalarda gezegenlerin pozisyonları sağlık konusunda söz sahibidir. Özellikle dişilerde Ay’ın erkeklerde Güneş’in 6. eve düşmesi sağlığın bozulmasına neden olabilir.

GÜNEŞ, Satürn –Jüpiter – Mars ile yumuşak açı oluşturuyorsa sağlık iyi olur. Sert açılı ise sağlık sorunları verir. Ay ve Mars arasında sert açı varsa sağlık konusunda olumsuz etki yapar. Mars’ın Güneş ve Ay’la uyumlu açısı varsa genel olarak sağlam bir bünye verir. Tıp, alternatif tıp derken gökyüzünün de sağlığımıza olan etkilerini göz ardı etmemekte fayda var.